Λεχ Πόζναν και Χάμαρμπι: Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων του ΟΦΗ στον 3ο προκριματικό του Europa

Το προφίλ των Λεχ Πόζναν και Χάμαρμπι, οι οποίες είναι οι δύο πιθανοί αντίπαλοι του ΟΦΗ σε περίπτωση που οι Κρητικοί περάσουν τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Λεχ Πόζναν και Χάμαρμπι: Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων του ΟΦΗ στον 3ο προκριματικό του Europa

Ο ΟΦΗ έμαθε σήμερα (1/9) τους πιθανούς αντιπάλους του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα πάρει την πρόκριση από τον δεύτερο προκριματικό με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Ο σύλλογος του Ηρακλείου λοιπόν κληρώθηκε να παίξει στον 3ο γύρο με τη νικήτρια του ζευγαριού Χάμαρμπι (Σουηδία)-Λεχ Πόζναν (Πολωνία), στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», στις 24 Σεπτεμβρίου. Επαναλαμβάνουμε, σε περίπτωση που υπερκεράσει προηγουμένως την κυπριακή ομάδα στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ας δούμε όμως εν τάχει το προφίλ των δύο πιθανών αντιπάλων του ΟΦΗ:

Λεχ Πόζναν

Η ομάδα της Πολωνίας ιδρύθηκε το 1922 και χρησιμοποιεί ως έδρα το στάδιο Πόζναν, χωρητικότητας 41.609 θεατών. Στο παλμαρέ της έχει 7 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα Πολωνίας.

Την περασμένη σεζόν τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και άρχισε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της από τον πρώτο προκριματικό, όπου απέκλεισε με εντός έδρας νίκη 3-0 τη λετονική Βαλμιέρα. Το πολωνικό πρωτάθλημα έχει ήδη αρχίσει και η Λεχ Πόζναν δεν έχει ξεκινήσει όσο καλά θα ήθελε, αφού σε δύο παιχνίδια έχει να παρουσιάσει μία ισοπαλία και μία ήττα.

Προπονητής είναι ο Ντάριους Ζούραβ, ο οποίος ανέλαβε το καλοκαίρι του 2018, και πρόεδρος ο Κάρολ Λίμτσακ, ο οποίος κατέχει την ηγετική θέση από το 2006.

Χάμαρμπι

Η ομάδα της Σουηδίας ιδρύθηκε το 1915 και αγωνίζεται στο «Tele2 Arena» της Στοκχόλμης, χωρητικότητας 45.000 θέσεων.

Ξεκίνησε την ευρωπαϊκή περιπέτειά της φέτος από τον πρώτο προκριματικό γύρο, όπου άφησε εκτός την ουγγρική Πούσκας με εντός έδρας νίκη 3-0. Το σουηδικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη Χάμαρμπι να βρίσκεται στην 7η θέση μετά από 18 αγωνιστικές, έχοντας απολογισμό 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Προπονητής είναι ο Στέφαν Μπίλμπορν από το 2018, ενώ πρόεδρος ο Ρίτσαρντ Βον Ίσκουλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο... Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2019 αγόρασε το 50% των μετοχών!