Ίντερ - Σαχτάρ 5-0: Τη διέλυσε και πήγε τελικό! (highlights)

Η Ίντερ επικράτησε 5-0 της Σαχτάρ στο Ντίσελντορφ και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Europa League. Μετά από δέκα χρόνια διεκδικούν ευρωπαϊκό τρόπαιο οι Λομβαρδοί!  

Ίντερ - Σαχτάρ 5-0: Τη διέλυσε και πήγε τελικό! (highlights)

Την ευκαιρία να διεκδικήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο 10 χρόνια μετά έχει η Ίντερ. Οι «νερατζούρι» έκαναν περίπατο κόντρα στη Σαχτάρ, επικράτησαν 5-0 και πήραν το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Europa League. Εκεί που περιμένει η πολυνίκης του θεσμού, Σεβίλλη.

Ίντερ - Σαχτάρ: Μαρτίνες και Λουκάκου γράφουν το 5-0 (vid)

Εξαιρετικό παιχνίδι από το συγκρότημα του Αντόνιο Κόντε, που κράτησε μακριά από την εστία τους Ουκρανούς και με ηγέτες τους Λαουτάρο Μαρτίνες (δύο γκολ και μία ασίστ) και Λουκάκου (δύο τέρματα) πέρασαν ένα εύκολο βράδυ!

Το πανόραμα του Europa League: Με εμφατική νίκη στον τελικό η Ίντερ (highlights)

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να καταλάβουν η μία το παιχνίδι της άλλης. Η Ίντερ ωστόσο ήταν καλύτερη και είχε «παγώσει» το επιθετικό παιχνίδι των Ουκρανών με τον σχηματισμό της.

Μάλιστα, οι Λομβαρδοί πήραν το προβάδισμα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, στο 19’ ο Μπαρέλα πήρε την μπάλα, έπειτα από λάθος του Πιατόβ και με ωραία σέντρα βρήκε τον ο Λαουτάρο και ο τελευταίος με κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Η αρμάδα του Αντόνιο Κόντε είχε μεγάλη ευκαιρία να πάρει αέρα δύο τερμάτων αλλά ο Ντ’ Αμπρόζιο δεν κατάφερε σο 26’ να σπρώξει τη μπάλα σα δίχτυα από ευνοϊκή θέση.

Η Σαχτάρ απείλησε στο 36’ με τον Μοράες. Ο Τάισον έκανε τη σέντρα αλλά ο επιθετικός των Ουκρανών ήταν άστοχος. Γενικά, οι Μιλανέζοι δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα στα πρώτα 45 λεπτά.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι δεν άλλαξε. Η Ίντερ κρατούσε τη μπάλα χωρίς να απειληθεί και ήταν εκείνη που έφτιαχνε ευκαιρίς. Στο 51’ ο Λουκάκου γύρισε και πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Και στο 64’ οι Μιλανέζοι «σφράγισαν» το εισιτήριο για τον τελικό. Ο Μπρόζοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ντ' Αμπρόζιο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πιατόβ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Ίντερ βρήκε 3ο και 4ο γκολ. Αρχικά με ον Λαουτάρο στο 74’. Ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Στεπανένκο και πλάσαρε χωρίς πρόβλημα. Έπειτα με τον Λουκάκου (78') έδωσε διαστάσεις θριάμβου. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Βέλγος επιθετικός νίκησε κατά κράτος τον Κοτσολάβα πάτησε περιοχή και έκανε το 5-0.

Ίντερ (Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γκοδίν, Ντε Φρέι, Μπαστόνι, Ντ' Αμπρόζιο (80’ Μόοζες), Γιανγκ (66’ Μπιράγκι), Μπρόζοβιτς (85’ Σένσι), Μπαρέλα, Γκαλιαρντίνι, Λουκάκου (85’ Λουκάκου), Μαρτίνες (80’ Έρικσεν).
Σαχτάρ (Κάστρο): Πιάτοβ, Ντοντό, Κρίβτσοβ, Κοχολάβα, Ματβιγιένκο, Στεπανένκο, Αντόνιο, Μάρλος (75’ Κονοπλιάνκα), Πάτρικ (58’ Σόλομον), Τάισον, Μοράες.