Ολυμπιακός: Ήταν όμορφο το όνειρο των 15 μηνών

Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών. Και τα λάθη σε τόσο υψηλό επίπεδο πληρώνονται ακριβά, αλλά ο Πολωνός ρέφερι αφού έδωσε πέναλτι στον Ποντένσε έπρεπε να δώσει και στον Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός: Ήταν όμορφο το όνειρο των 15 μηνών

Δεκαπέντε μήνες κράτησε το ευρωπαϊκό όνειρο του Ολυμπιακού και ήταν πολύ όμορφο. Και θα μπορούσε να κρατήσει κι άλλο, όμως με τα «αν» δεν παίζεται ποδόσφαιρο. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών. Και τα λάθη σε τόσο υψηλό επίπεδο πληρώνονται ακριβά, δεν συγχωρούνται. Και ο Ολυμπιακός έκανε πολλά, πάρα πολλά και αβίαστα στο πρώτο κρίσιμο 20λεπτο του χθεσινού αγώνα στο «Μολινό». Δείγμα του υπερβολικού ίσως άγχους για την πρόκριση και που οδήγησε σε ένα απίστευτο λάθος του Αλέν που έκανε δώρο από νωρίς στους γηπεδούχους ένα ανόητο πέναλτι.

Όταν από τον αναπληρωματικό γκολκίπερ σου δεν ζητάς υπερβάσεις, περιμένεις τουλάχιστον να μην κάνει παιδαριώδη λάθη. Το πέναλτι σόκαρε τους «ερυθρόλευκους» που άργησαν να μπουν στο ματς, κάτι που έκαναν από το 25ο λεπτό και μετά. Βγήκαν μπροστά, έκαναν τις μεγάλες ευκαιρίες με Τσιμίκα και Σισέ, είχαν το γκολ με τον Καμαρά που ακυρώθηκε από το VAR για …χιλιοστά του χιλιοστού! Πίεσαν, έπαιξαν μπάλα, στρίμωξαν τη Γουλβς αλλά ούτε η μπάλα ούτε ο Ρούι Πατρίσιο τους έκανε τη χάρη. Ούτε φυσικά, ο Πολωνός ρέφερι Μαρτσίνιακ, που αρνήθηκε ένα πεντακάθαρο πέναλτι στον Ελ Αραμπί από σπρώξιμο του Μπολί που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν ασχολήθηκε καν το VAR.

Από τη στιγμή που σωστά δόθηκε το πέναλτι στον Ποντένσε, ήταν λάθος που δεν δόθηκε στον φορ του Ολυμπιακού. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι με το χθεσινό παιχνίδι συμπλήρωσε τέσσερα παιχνίδια ελληνικών ομάδων που έχει διευθύνει και μετράμε ισάριθμες ήττες. Όμως, το πόσο κακός ήταν ο Πολωνός φάνηκε στο 45’ όταν τραυματίστηκε ο Μουτίνιο, μπήκαν οι γιατροί της Γουλβς, του παρέθεσαν τις πρώτες βοήθειες και όταν σηκώθηκε, αντί ο ρέφερι να τον βγάλει εκτός αγωνιστικού χώρου όπως ορίζει ο κανονισμός όχι μόνο τον άφησε στο γήπεδο αλλά εκτέλεσε και το φάουλ που είχε κερδίσει!

Ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να νιώθει υπερήφανος για την εμφάνιση της ομάδας του από το 25ο λεπτό και μετά. Το πάλεψε και ο ίδιος το ματς άλλαξε τρία συστήματα στη διάρκεια του αγώνα, έριξε στο «Μολινό» όλα του τα όπλα (επικοί Βαλμπουενά και Φορτούνης) , αλλά αυτή τη φορά δεν του βγήκε. Δεν πειράζει…

Όπως και να έχει ο φετινός Ολυμπιακός ανέβασε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη. Με το χθεσινό παιχνίδι συμπλήρωσε 422 μέρες στα γήπεδα. Από τις 10 Ιουνίου του 2019 μέχρι τις 6 Αυγούστου του 2020 έπαιξε σε 57 επίσημα παιχνίδια, κάτι πρωτόγνωρο για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Εξι ματς στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κι έξι στον όμιλο, σύνολο 12. Τέσσερα ματς στο Γιουρόπα Λιγκ, φθάνομε τα 16. Και 36 αγώνες πρωταθλήματος και πλέι οφ, μας κάνουν 52. Και έξι ματς Κυπέλλου σύνολο 58. Ποτέ άλλοτε ελληνική ομάδα δεν έφθασε να δώσει τόσα πολλά παιχνίδια σε μια σεζόν που κράτησε 15 μήνες!