Εκτός Ευρώπης για... χιλιοστά

Όλη η εξέλιξη του παιχνιδιού με τη Γουλβς προήλθε από τους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά για ένα χιλιοστό στο γκολ του Καμαρά έχασε την πρόκριση!

 Εκτός Ευρώπης για... χιλιοστά

Όλα στο παιχνίδι έγιναν από τον Ολυμπιακό! Εκείνος έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με αλλεπάλληλα λάθη στην άμυνα και τρικυμία στην κυκλοφορία της μπάλας. Αποκορύφωμα το ανόητο πέναλτι του Μπόμπι Αλέν στον Ποντένσε, από το οποίο προήλθε το 1-0 των Άγγλων.

Ευθύνη δεν έχει μόνο ο Γάλλος τερματοφύλακας, αλλά και οι αμυντικοί του Ολυμπιακού, που στα πρώτα 7 λεπτά τού είχαν γυρίσει τρεις φορές την μπάλα πίσω! Δεν βοηθάς έτσι έναν παροπλισμένο τερματοφύλακα να ξεπεράσει το άγχος και το βάρος, που είχε πριν από το παιχνίδι, να καλύψει επάξια το κενό του Ζοσέ Σα.

Ο Ολυμπιακός συνήλθε γρήγορα από το αρχικό σοκ. Είχε την ευκαιρία με τον Τσιμίκα, κράτησε τη Γουλβς μακριά από την εστία του, αλλά ακολούθησαν άλλα σοκ...
Αναβιώσαμε την μπασκετοποίηση του ποδοσφαίρου με το ακυρωθέν γκολ του Καμαρά. Γραμμές, τρίγωνα, τετράγωνα, παραλληλόγραμμα και η τεχνολογία του VAR, που υπερισχύει της προσπάθειας των ποδοσφαιριστών, στερώντας τους το δικαίωμα στο όνειρο.

Η ομάδα του Μαρτίνς πίεσε και αναζήτησε την ισοφάριση με ορθολογικό τρόπο και με βοήθεια από τον πάγκο (Φορτούνης, Ραντζέλοβιτς, Χασάν), αλλά έπεσε σε πολωνικό τοίχο. Ο ρέφερι στο 54ο λεπτό αρνήθηκε να καταλογίσει πέναλτι σε σπρώξιμο του Μπολί πάνω στον Ελ Αραμπί, ο οποίος είχε «οπλίσει» για το 1-1. Είχε όμως κι άλλες ευκαιρίες, με καλύτερες των Χασάν και Ελ Αραμπί, αλλά μένει με το ανάθεμα και το γαμώ το, που αποκλείστηκε από μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερή του σε κανένα από τα δύο παιχνίδια. Ούτε στο πρώτο παίζοντάς την με 10 παίκτες ούτε στο δεύτερο που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Για την ακρίβεια, κρίθηκε στα χιλιοστά του ακυρωθέντος γκολ του Καμαρά, των αποκρούσεων του Πατρίσιο, των ευκαιριών σε 180 λεπτά και της μεγάλης χαμένης ευκαιρίας να βρεθεί στο φάιναλ 8 του Γιουρόπα Λιγκ, που θα γίνει στη Γερμανία.