Παιχνίδι υπομονής και όχι... τρέλες, ζητάει ο Μαρτίνς με Γουλβς

Το ιδανικότερο σενάριο το βράδυ της Πέμπτης (6/8, 22.00) στην Αγγλία είναι ο Ολυμπιακός να μπει φουριόζος στο γήπεδο, αλλά πάντοτε όποιος παίζει με την Γουλβς επιστρατεύει κυρίως την... υπομονή.

Παιχνίδι υπομονής και όχι... τρέλες, ζητάει ο Μαρτίνς με Γουλβς

Ο Ολυμπιακός το πρωί της Τετάρτης (5/8, 10.00) θα αναχωρήσει με προορισμό το Μπέρμιγχαμ και από εκεί θα μπει στο πούλμαν για να μεταφερθεί στο Γουλβερχάμπτον που είναι μισή ώρα απόσταση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει εντείνει τις τελευταίες μέρες τις προπονήσεις στον Ρέντη και κυρίως έχει βάλει για τα καλά τους παίκτες του σε ρυθμούς Γουλβς, επιστρατεύοντας ακόμη και βίντεο.

Την Δευτέρα (3/8) για παράδειγμα έδειξε πολλά στιγμιότυπα από τον τρόπο ανάπτυξης των «λύκων». Αυτό που έχει παρατηρηθεί ωστόσο στα περισσότερα παιχνίδια της Γουλβς, είναι ότι απαιτείται πάντοτε ο αντίπαλος να έχει... υπομονή. Κι αυτό, γιατί και η Γουλβς κυκλοφορεί υπομονετικά την μπάλα, αποφεύγει τις περιττές ενέργειες, οι παίκτες αλλάζουν πολλές φορές την μπάλα μεταξύ τους σε μικρή απόσταση και περιμένουν το παραμικρό... ψεγάδι της αντίπαλης άμυνας για να «χτυπήσουν».

Οι «λύκοι» που είναι μία ποιοτική ομάδα και έχουν αρκετούς ποδοσφαιριστές από τη μεσαία γραμμή και μπροστά που μπορούν να κάνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή τη ζημιά (ο φορ Χιμένες και οι εξτρέμ Τραορέ, Νέτο και Ζότα), είναι μία ομάδα που κυρίως έχει... ιώβεια υπομονή στο παιχνίδι της και παρασύρει και τους αντιπάλους της.

Ο Ολυμπιακός κυνηγάει ένα γκολ και να μεταφέρει για τα καλά το άγχος στην αντίπερα όχθη. Με το 0-0 θα γυρίσει στην Αθήνα την Παρασκευή (7/8). Αν σκοράρει όμως πρώτος, τότε η Γουλβς θα κληθεί να ανατρέψει την κατάσταση και θα βγει ακόμα περισσότερο μπροστά για να απειλήσει, όπερ σημαίνει ότι θα αφήσει πίσω ανοικτούς διαδρόμους. Θέλει λοιπόν μεθοδικότητα από πλευράς «ερυθρόλευκων» και όχι... τρέλες, γιατί το πιθανότερο είναι να το πάει στα... μουλωχτά το παιχνίδι η Γουλβς.

Από εκεί και πέρα, ο Πέδρο Μαρτίνς φαίνεται ότι έχει καταλήξει στο σχήμα. Ο Αλέν θα είναι στα γκολπόστ, οι Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μπα και Τσιμίκας στην άμυνα, οι Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά στα χαφ, ο Βαλμπουενά στο ένα άκρο, ο Μασούρας κατά πάσα πιθανότητα στο άλλο και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί. Και ο Ραντζέλοβιτς φυσικά έχει τις πιθανότητές του αντί του Μασούρα.