Οι υποψήφιοι αντίπαλοι για ΑΕΚ, ΟΦΗ και Άρη στο Europa League

Διαβάστε στο fosonline.gr ορισμένα από τα υψηλά εμπόδια που θα κληθούν να ξεπεράσουν οι ΑΕΚ, ΟΦΗ και Άρης στα μονά προκριματικά του Europa League.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι για ΑΕΚ, ΟΦΗ και Άρη στο Europa League

Καθόλου εύκολα δεν θα είναι τα πράγματα για τις ελληνικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του Europa League της επόμενης περιόδου. Τα... ζόρια θα είναι μεγάλα, καθώς η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ και ο Άρης μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με ομάδες από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Σαφέστατα, το πιο δύσκολο έργο θα το έχουν ο ΟΦΗ και ο Άρης που μπαίνουν στον β’ προκριματικό γύρο (μονό παιχνίδι) και θα είναι στο γκρουπ των ανίσχυρων.

Θέλετε να ρίξετε μια ματιά να δείτε τί περιμένει αρχικά τις δύο ελληνικές ομάδες; Απ’ όλα έχει ο... μπαξές! Από ομάδες πρώτης γραμμής έχει Μίλαν, Βόλφσμπουργκ, Γρανάδα, Γαλατασαράι, Κοπεγχάγη. Από ομάδες δεύτερης γραμμής έχει Σταντάρ Λιέγης, Ρέιντζερς, Ντιναμό Μόσχας, Βίλεμ, Μάριμπορ, ΜΠΑΤΕ, ΑΠΟΕΛ, Μάλμε, Ρόζενμποργκ και Παρτιζάν.

Από τους υποψήφιους αντιπάλους με χαμηλότερο συντελεστή στο ranking της UEFA, οι ΟΦΗ και Άρης μπορεί να πέσουν πάνω σε μία εκ των Χάποελ Μπερ Σέβα, Απόλλωνα Λεμεσού, Ρίο Άβε, Σλόβαν Λίμπερετς, Χάιντουκ, Γιάμπλονετς, Λεχ Πόζναν, Βιντεότον, Αμπερντίν και ομάδες τύπου Νιου Σεντς (Ουαλία), Τέτοβο (Σκόπια), Χάρτμπεργκ (Αυστρία), Μόσταρ (Βοσνία), Άλασκερτ (Αρμενία) και Ντινάμο Μινσκ (Λευκορωσία). Τα πιο σκούρα για τις δύο ελληνικές ομάδες θα είναι αν πάνε στον γ’ προκριματικό, καθώς εκτός από τις Μίλαν, Κοπεγχάγη, Βόλφσμπουργκ, Γρανάδα, Σταντάρ Λιέγης, προστίθενται ομάδες τύπου Βασιλείας, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Αϊντχόφεν και Σπάρτα Πράγας.

Η δε ΑΕΚ που θα μπει στον γ’ προκριματικό γύρο και θα είναι στο γκρουπ των «ισχυρών» μπορεί να πετύχει... παγίδες. Από τη μία έχει ομάδες τύπου Ντέσνα (Ουκρανία), Κοβαλίνκα (Ουκρανία), Ντινάμο Μινσκ (Λευκορωσία), Μόσταρ (Βοσνία), Αλασκέρτ (Αρμενία), Τέτοβο (Σκόπια) και Σοντερίσκε (Δανία), αλλά έχει και ύπουλες ομάδες όπως την Χάιντουκ (Κροατία), την Βίλεμ (Ολλανδία), την Βιντεότον (Ουγγαρία), την Ριέκα (Κροατία), την Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία) και την Σλόβαν Λίμπερετς (Σλοβακία).

Αν καταφέρει η «Ένωση» να περάσει στα play off, τότε εκεί θα βρει μία εκ των Βασιλείας, Σπόρτινγκ, Κοπεγχάγης, Αϊντχόφεν, Βόλφσμπουργκ Σπάρτα Πράγας, ΑΠΟΕΛ, ΜΠΑΤΕ και ίσως Γαλατασαράι και Μάλμε.