Σταφυλίδης: «Άλλαξε την Εθνική ο Φαν'τ Σίπ»

Ο Κώστας Σταφυλίδης μίλησε για την Εθνική ομάδα και πόσο έχει αλλάξει η εικόνα της με τον Φαν'τ Σιπ στο τιμόνι της.

Σταφυλίδης: «Άλλαξε την Εθνική ο Φαν'τ Σίπ»

Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN μίλησε ο Κώστας Σταφυλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο γερμανικό πρωτάθλημα, στην Εθνική ομάδα και τόνισε πως ο Φαν'τα Σιπ άλλαξε πολύ την εικόνα της.

Ο Κώστας Σταφυλίδης μίλησε:

Για την απόφαση να ξεκινήσει και πάλι το γερμανικό πρωτάθλημα: «Πάντα είναι δύσκολο, πάντα το έχουμε στο μυαλό μας ειδικά οι ποδοσφαιριστές που έχουν οικογένειες σπίτι. Από τη δική μας ομάδα βγάζουν ένα πλάνο σύμφωνα με το οποίο οι παίκτες μέχρι να τελειώσει η χρονιά δεν έρχονται σε επαφή με συγγενικό πρόσωπο. Κάνουμε τεστ ανά τριήμερο και εξασφαλίζουμε έτσι ότι δεν έχουμε τίποτα. Από τη στιγμή που μπορούμε να έχουμε ασφάλεια καλώς αποφάσισαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Αν οι ομάδες δεν έπαιρναν τα χρήματα από τα τηλεοπτικά θα είχαν μεγάλα προβλήματα. Κάποιες έλεγαν πως αν δεν πάρουμε τα λεφτά θα πρέπει να πέσουμε στη δεύτερη κατηγορία. Εγώ για παράδειγμα αν κολλήσω κάτι, όταν πάω σπίτι θα είμαι μόνος μου. Θα ρισκάραμε αν σπίτι περίμεναν άλλοι συγγενείς».

Για το αν υπήρξαν μειώσεις στα συμβόλαια: «Έχει γίνει μείωση. Εμείς οι ποδοσφαιριστές το αποφασίσαμε βασικά. Είναι προς τιμήν του κλαμπ ότι όλοι ήταν εντάξει απέναντί μας. Εμείς αποφασίσαμε να κρατήσουμε κάποια χρήματα για τους ανθρώπους που δουλεύουν στο κλαμπ».

Για την Εθνική ομάδα και την απόσυρση του Τζιόλη: «Ο Άλεξ εκτός από καταπληκτικός ποδοσφαιριστής, ήταν κύριος από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα ποτέ, στην Εθνική που τον έζησα εγώ ήταν διαμάντι. Χρειάζεται ανθρώπους σαν αυτόν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάντα οι ποδοσφαιριστές θέλουν να είναι στην Εθνική ομάδα.

Ειδικά τώρα που έχει ξεκινήσει μια καλή προσπάθεια. Τα τελευταία παιχνίδια ήταν από τα καλύτερα που έχω ζήσει εγώ. Αυτό οφείλεται στον προπονητή γιατί πίστεψε σε εμάς. Μας ζήτησε να κάνουμε αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Μας εξήγησε πως αν αυτά όμως δεν τα κάνουμε, μπορεί να τα κάνει κάποιος άλλος. Πρέπει σε κάθε προπόνηση να είσαι 100% εκεί και να δείχνεις στον προπονητή σου πως αξίζεις τη θέση σου».

Για το ντέρμπι ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Μπάγερν: «Μπάγερν, εύκολα!».