Το Wembley φωταγωγήθηκε στα χρώματα της ιταλικής σημαίας! (pic)

Στα χρώματα της ιταλικής σημαίας φωταγωγήθηκε το στάδιο Wembley, σε μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης προς την Ιταλία, η οποία υπό κανονικές συνθήκες θα έστελνε την εθνική της ομάδα στο Λονδίνο για φιλικό με την Αγγλία...

Το Wembley φωταγωγήθηκε στα χρώματα της ιταλικής σημαίας! (pic)

Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν η αγγλική ομοσπονδία και οι υπεύθυνοι του σταδίου Wembley, με αφορμή την αρχικά προγραμματισμένη για την Παρασκευή φιλική αναμέτρηση των «λιονταριών» με αντίπαλο την Ιταλία.

Υπό κανονικές συνθήκες, η Αγγλία θα υποδεχόταν την Ιταλία για τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα, ο οποίος θα γινόταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020.

Τίποτα όμως δεν είναι πλέον κανονικό στην Ευρώπη και κατ' επέκταση σε όλο τον πλανήτη, καθώς ισχύουν παντού αυστηρά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και καραντίνας, με την Ιταλία αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία να έχουν πληγεί πολύ σοβαρά από τον νέο κορονοϊό.

Ωστόσο η αγγλική ομοσπονδία δεν ξέχασε την Ιταλία σε αυτές τις «μαύρες» μέρες που βιώνει η χώρα, μετρώντας καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς λόγω του φονικού ιού.

Για αυτό τον λόγο, σε μια κίνηση συμπαράστασης από την πλευρά των Άγγλων, το στάδιο Wembley φωταγωγήθηκε με πράσινο, λευκό και κόκκινο, τα χρώματα της σημαίας της Ιταλίας.

«Παρ' όλο που δεν μπορέσαμε να σας υποδεχθούμε στο Wembley απόψε, είμαστε μαζί σας. Αυτή είναι μια μάχη που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι», τονίζεται σχετικά στο μήνυμα που ανέβασε στο twitter η αγγλική ομοσπονδία.

Υπενθυμίζουμε ότι η τελική φάση του Euro αναβλήθηκε και μετατέθηκε για το καλοκαίρι του 2021, αντί για το 2020 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, εξαιτίας φυσικά της πανδημίας του κορονοϊού.