Χατζηδιάκος: «Έχουμε ολλανδική νοοτροπία»

Ο Έλληνας στόπερ, Παντελής Χατζηδιάκος, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM, για την εικόνα της Εθνικής και γα την νοοτροπία που έχει αποκτήσει η ομάδα. 

Χατζηδιάκος: «Έχουμε ολλανδική νοοτροπία»

Ο Παντελής Χατζηδιάκος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 για την ολλανδική νοοτροπία που έφερε στην Εθνική ομάδα ο Φαν'τ Σιπ, αλλά και για τα θετικά αποτελέσματα που διαδέχονται το ένα το άλλο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Το πώς βρέθηκε στην Ολλανδία:

«Ήμουν 14 ετών όταν μετακόμισα στην Ολλανδία και την Άλκμααρ. Ο πατέρας μου είναι από την Ρόδο και η μητέρα μου Ολλανδέζα. Τους τελευταίους μήνες τα πάω πολύ καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δουλεύω πολύ σκληρά και χαίρομαι που αυτό φέρνει αποτελέσματα».

Τις διαφορές στις ακαδημίες Ολλανδίας και Ελλάδας:

«Ήμουν δυόμισι χρόνια στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Στο εξωτερικό υπάρχει διαφορετική κουλτούρα στις ακαδημίες. Κάνουν τα πάντα για να βελτιωθείς σε όλους τους τομείς, δεν μετρά τόσο πολύ η νίκη, όπως εδώ.

Αυτό το στοιχείο έχει τώρα και ο προπονητής της Εθνικής. Μας λέει ότι παίζοντας καλά θα έρθει και το αποτέλεσμα. Έτσι έγινε και χθες, παρότι κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο ήμασταν πίσω στο σκορ, αλλά επιμείναμε σε έναν τρόπο παιχνιδιού και το γυρίσαμε».

Την κλήση στην Ανδρών:

«Δεν περίμενα να έρθει τόσο γρήγορα, αλλά είχα παίξει κάποια καλά ματς στο πρωτάθλημα και το Europa League. Είμαι τυχερός γιατί ο προπονητής είναι Ολλανδός και παρακολουθεί το πρωτάθλημα. Ήμουν πολύ χαρούμενος όταν ήρθε η κλήση».

Το ποιο θεωρεί το δυνατό του στοιχείο:

«Ότι είμαι άνετος με την μπάλα στα πόδια και μπορώ να οργανώνω την ομάδα από πίσω».

Τη νοοτροπία της νέας Εθνικής:

«Έχουμε μια κάπως ολλανδική νοοτροπία. Όμως θέλουμε να κερδίζουμε, ακόμη κι αν δεν παίζουμε πάντα καλά».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας