Ελλάδα - Φινλανδία 2-1: Τρίτωσε το καλό με ανατροπή! (highlights)

Η Εθνική μας Ομάδα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με αντίπαλο τη Φινλανδία στο Ολυμπιακό Στάδιο, στην επανάληψη πέτυχε την ολική ανατροπή (2-1) και πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στα Προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.  

Ελλάδα - Φινλανδία 2-1: Τρίτωσε το καλό με ανατροπή! (highlights)

Η πρόκριση μπορεί να είχε χαθεί εδώ και καιρό, ωστόσο η Εθνική μας ομάδα, αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Με ανατροπή κέρδισε 2-1 τη Φινλανδία στο Ολυμπιακό Στάδιο στην τελευταία αγωνιστική και πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, σε αυτή τη διαδικασία.

Η Εθνική μας με την ίδια ενδεκάδα, μπήκε δυνατά, είχε πάθος και διάθεση στο παιχνίδι της αλλά πλήρωσε το λάθος του Σταφυλίδη, ο οποίος σε μια εύκολη φάση αντί να γυρίσει τη μπάλα στον Βλαχοδήμο απομάκρυνε πάνω στον Πούκι, ο οποίος πήρε το «δώρο», προχώρησε και με ωραίο πλασέ έγραψε το 0-1.

Ελλάδα - Φινλανδία: Το γκολ του Πούκι για το 0-1 (vid)

Η «γαλανόλευκη» μετά το σοκ από τον τρόπο που ήρθε το γκολ, κέρδισε και πάλι μέτρα στο γήπεδο. Κυρίως από αριστερά προσπάθησε να βγει μπροστά και να δημιουργήσει φάσεις και η αλήθεια είναι πως τα κατάφερε αλλά δεν σκόραρε.

Οι Μάνταλος (32’), Μπακασέτας (39’) είχαν τις καλύτερες στιγμές ωστόσο και οι φιλοξενούμενοι με τον Πούκι λίγο έλειψε να πετύχει και το 0-2, πριν από το τέλος του α’ ημιχρόνου.

Το πολυπόθητο τέρμα για την Εθνική μας ήρθε με το καλημέρα στην επανάληψη (47’). Ο Λημνιός από δεξιά γύρισε τη μπάλα, ο Σάουλι Βαϊσάνεν έκανε κάτι σαν διώξιμο με το σώμα. Ο Μπακασέτας δεν παράτησε τη φάση, γύρισε στη μικρή περιοχή εκεί όπου ο Μάνταλος ως φορ με πλασέ στην κίνηση σημείωσε το 1-1.

Ελλάδα – Φινλανδία 1-1: Η ισοφάριση του Μάνταλου (vids)

Το γρήγορο τέρμα, όπως ήταν λογικό έδωσε «φτερά» στους διεθνείς μας, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν, κυνηγώντας κι ένα δεύτερο τέρμα.

Στο 62’ ο Λημνιός (ψηφίστηκε MVP) σούταρε ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια αλλά ο Γιόρονεν ήταν σε ετοιμότητα ενώ στην εξέλιξη της φάσης, η κεφαλιά του Γιαννούλη πέρασε άουτ.

Η Φινλανδία απείλησε με τον Πούκι στο 69’ και ένα λεπτό αργότερα ήρθε και το 2-1 για την Εθνική μας. Μετά το γύρισμα από τον Λημνιό στον Κουλούρη, ο Γιόρονεν είπε όχι στον επιθετικό της Τουλούζ αλλά ο Γαλανόπουλος (πρώτο γκολ με την Εθνική) που είχε ακολουθήσει τη φάση από κοντά έδωσε το προβάδισμα στη «γαλανόλευκη».

Ελλάδα – Φινλανδία 2-1: Ο Γαλανόπουλος γυρίζει το ματς για την Εθνική (vid)

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση του 90λεπτου και συγκεκριμένα στο 87’, η Εθνική μας είχε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για το 3-1 με τον Κουλούρη να μην μπορεί από κοντά να σκοράρει.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

ΕΛΛΑΔΑ – ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 2-1

Σκόρερ: 47’ Μάνταλος, 70’ Γαλανόπουλος – 27’ Πούκι

Διαιτητής: Αλεξέι Εσκόφ (Ρωσία)

Κάρτες: Κουρμπέλης – Τόιβο, Κάουκο,

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τζουρίτσκοβιτς, Λυμπεράκης, Κόρμπος, Λισγάρας,

Οι συνθέσεις

ΕΛΛΑΔΑ (ΦΑΝ 'Τ' ΣΧΙΠ): Βλαχοδήμος – Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης – Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος (73’ Μπουχαλάκης) – Μάνταλος (93' Μασούρας), Λημνιός, Μπακασέτας – Παυλίδης (64’ Κουλούρης)

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΚΑΝΕΡΒΑ): Γιόρονεν - Ραϊτάλα, Τόιβιο (59’ Λαμ), Σάουλι Βαϊσάνεν, Λέο Βαϊσάνεν – Λούντ, Κάουκο, Καμαρά, Σούλερ (77’ Γιένσεν) - Σκραμπ (77’ Σόιρι), Πούκι