Η Ευρώπη στα… πόδια του Ελαμπντελαουί

Νέος… κύκλος αποθέωσης για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν καθοριστικός στο 1-1 της Νορβηγίας με την Ρουμανία και βρίσκεται στο επίκεντρο μεταγραφικών σεναρίων.

Η Ευρώπη στα… πόδια του Ελαμπντελαουί

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που συμμετείχε στα προκριματικά του Euro 2020 και έκλεψε την παράσταση αυτές τις ημέρες ήταν χωρίς καμία αμφιβολία ο Ομάρ Ελαμπντελαουί. Βασικός με την Ισπανία, βασικός και με τη Ρουμανία ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων».

Στο παιχνίδι με τους Ίβηρες πήρε το πέναλτι στις καθυστερήσεις και στο ματς με τους Ρουμάνους συμμετέχει στο γκολ με το οποίο ισοφαρίζει η Νορβηγία πάλι στις καθυστερήσεις. Και στα δύο ματς η Ομάρ ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Εθνικής του ομάδας. Στην πατρίδα του γνωρίζει πρωτοφανή αποθέωση γι’ ακόμα μία ημέρα με τον Τύπο να γράφει ύμνους για έναν παίκτη που πάνω του ποντάρει πολλά ο Λάγκερμπακ.

Τα όσα έκανε και με την Εθνική του ανέβασαν κι άλλο τις μετοχές του. Εκτός από τα αποθεωτικά σχόλια που βρίσκει κάποιος στα νορβηγικά Μέσα, υπάρχουν και αρκετά δημοσιεύματα για συλλόγους που έχουν τον Ομάρ στο ραντάρ τους. Γι’ ακόμα μία ημέρα στην Αγγλία επέμεναν πως ομάδες όπως η Άστον Βίλα, η Λέστερ και η Γουότφορντ ασχολούνται με την περίπτωση. Στο… κόλπο φέρεται να έχει μπει δυνατά και η Σέλτικ και γενικά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ελαμπντελαουί.

Ο ίδιος παραδέχεται πως βρίσκεται ίσως στην καλύτερη φάση της καριέρας του και σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο το γεγονός πως στον Ολυμπιακό είναι πρώτο… βιολί. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει τον Ομάρ ως έναν από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα του Πειραιά. Πρόκειται άλλωστε για έναν παίκτη που έχει μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» και απ’ ότι φαίνεται το ίδιο ισχύει και για την Εθνική ομάδα της πατρίδας του.