Ο πιο «κρυφός» αγώνας της ιστορίας!

Ένα ματς το οποίο δείχνει εντελώς «κρυφό», διεξήχθη εχθές (14/10) μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.

Ο πιο «κρυφός» αγώνας της ιστορίας!

Χωρίς νικητή (0-0), ολοκληρώθηκε στην Πιονγκγιάνγκ, η ιστορική αναμέτρηση της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, για την δεύτερη προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022, στην Ασιατική Ζώνη (14/10).

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, οι δύο ομάδες μοιράζονται την κορυφή του ομίλου τους, με δύο νίκες και μία ισοπαλία, σε τρεις αγώνες. Την πρόκριση για την τρίτη φάση θα πάρουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση κάθε ομίλου, αλλά και οι τέσσερις καλύτερες δεύτερες.

Η βορειοκορεατική πρωτεύουσα, φιλοξένησε αγώνα των δύο γειτόνων, για πρώτη φορά μετά το 1990 και μία φιλική αναμέτρηση, που διεξήχθη υπέρ της επανένωσης των δύο χωρών, που σε «τεχνικό επίπεδο» βρίσκονται σε πόλεμο από το 1953.

Ο συγκεκριμένος αγώνας, έχει και μία έτερη ιδιαιτερότητα, καθώς πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις ποδοσφαιρικής αναμέτρησης χωρίς από ευθείας τηλεοπτική κάλυψη. Οι Βορειοκορεάτες, έδωσαν άδεια μόνο στις ιστοσελίδες της FIFA και της ασιατικής συνομοσπονδίας, να μεταδώσουν σε πραγματικό χρόνο τους σκόρερ, τις συνθέσεις, τις κάρτες και τις αλλαγές παικτών.

Στο στάδιο «Kim Il-sung» δεν βρέθηκαν Νοτιοκορεάτες φίλαθλοι, ούτε δημοσιογράφοι από το εξωτερικό.