Ελλάδα - Βοσνία: Νίκη για το γόητρο

Με στόχο το θετικό αποτέλεσμα, που της έχει λείψει για καιρό, η Εθνική ομάδα υποδέχεται το βράδυ (15/10, 21:45) στο ΟΑΚΑ τη Βοσνία, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των προκριματικών στο Euro 2020 (10ος όμιλος).

Ελλάδα - Βοσνία: Νίκη για το γόητρο

Η ελληνική ομάδα θέλει να δώσει συνέχεια στην εμφάνιση που πραγματοποίησε στο «Ολίμπικο» το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, απέναντι στην Ιταλία, ψάχνοντας μια νίκη γοήτρου αλλά και ψυχολογίας.

Στη Ρώμη η Ελλάδα ηττήθηκε από ένα πέναλτι κι ένα τυχερό γκολ, όμως το πλάνο και οι αλλαγές του Τζον Φαν Σιπ δεν απέτυχαν. Η τακτική ήταν σωστή, με μια ένσταση στην επιλογή του τερματοφύλακα, καθώς επιλέχθηκε ο Πασχαλάκης που αρχικά είχε «κοπεί» και ο οποίος μπήκε στην αποστολή λόγω τραυματισμού του Μπάρκα.

Η εικόνα της Εθνικής έβγαλε υγεία και ήταν καλύτερη σχεδόν από όλα τα παιχνίδια των προκριματικών, αλλά αυτό δεν θα σημάνει και τίποτα αν δεν συνοδευτεί από την ανάλογη αγωνιστική συνέπεια και ταπεινότητα.

Για να έχει νόημα η προσπάθεια στη Ρώμη, λοιπόν, θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη συνέχεια τόσο στο παιχνίδι της Τρίτης, όπου οι Βαλκάνιοι «καίγονται» όσο και στους αγώνες με Αρμενία και Φινλανδία, με όλους τους αντίπαλους να έχουν βαθμολογικό κίνητρο, σε αντίθεση με την ελληνική ομάδα που αγνοεί τη νίκη στους τελευταίους επτά αγώνες της, επίσημους και φιλικούς. Με τους Χατζηδιάκο, Λημνιό και Πασχαλάκη ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που έχουν χρησιμοποιηθεί στα προκριματικά της διοργάνωσης ανέρχεται στους 32 σε επτά αγώνες, είναι δε χαρακτηριστικό ότι κανένας από τους διεθνείς δεν έπαιξε και στους 7 αγώνες που προηγήθηκαν!

Ο Ολλανδός ομοσπονδιακός προπονητής σκέφτεται να κάνει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, συγκριτικά με τους 11 που ξεκίνησαν στο «Ολίμπικο», αφού στόχος πια είναι να «τσεκάρει» τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές για να κατασταλάξει στον κορμό που θα βασιστεί για να διεκδικήσει την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ, το 2022.

Σε αυτό το πλαίσιο, τερματοφύλακας αναμένεται να ξεκινήσει ο Βλαχοδήμος, με παρτενέρ του Σιόβα στα στόπερ τον Λαμπρόπουλο αντί του Χατζηδιάκου, ενώ πιθανότητες να ξεκινήσει έχει και ο Δώνης. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Φέλιξ Τσβάγιερ.

Η Βοσνία ήταν εντυπωσιακή στη Ζένιτσα το Σάββατο, συνέτριψε τη Φινλανδία με 4-1 και ξαναμπήκε στη διεκδίκηση της πρόκρισης, καθώς βρέθηκε στο -2 από τους Φινλανδούς, ενώ κάλυψε τη διαφορά των τερμάτων στην ήττα του Τάμπερε (0-2).

Απών από το συγκρότημα του Ρόμπερτ Προσινέτσκι, που θα επιδιώξει να πετύχει την πρώτη εκτός έδρας νίκη του απέναντι στην Ελλάδα, θα είναι ο εμβληματικός επιθετικός Έντιν Τζέκο, που παραμένει τραυματίας. Την αρχική ενδεκάδα αναμένεται να αποτελέσουν οι, Σέχιτς, Μπίτσακτσιτς, Κβρζιτς, Κολάσινατς, Κοβάτσεβιτς, Πιάνιτς, Τσίμιροτ, Σάριτς, Χάιροβιτς, Χότζιτς και Γκόγιακ.