Οι πολεμοχαρείς Τούρκοι, το πανό του Ολυμπιακού και τα μειωμένα αντανακλαστικά της UEFA

Την ώρα που στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ξέρουν να κλείνουν μέχρι και θύρες για ένα πανό, η ομάδα της εθνικής Τουρκίας παροτρύνει τους Τούρκους στρατιώτες να αιματοκυλήσουν τη Συρία και κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα...

Οι πολεμοχαρείς Τούρκοι, το πανό του Ολυμπιακού και τα μειωμένα αντανακλαστικά της UEFA

Η UEFA κατά καιρούς έχει δείξει μεγάλη αυστηρότητα σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει διαστάσει να κλείσει γήπεδα και θύρες μέχρι και για πανό που έχει θεωρήσει ρατσιστικά. Κι εδώ που τα λέμε καλά κάνει, αφού στον αθλητισμό δεν χωράνε ρατσιστές και πολεμοχαρείς.

Τις τελευταίες μέρες το καθεστώς στην Τουρκία διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία. Πολεμικές επιχειρήσεις υπό την ονομασία "Πηγή Ειρήνης". Τραγικό, όμως αληθινό...

Από την ημέρα που οι Τούρκοι έχουν ξεκινήσει χερσαίες επιθέσεις στη γειτονική τους Συρία με μοναδικό σκοπό τον αφανισμό των Κούρδων, η εθνική ομάδα της χώρας τους έχει δώσει δύο αγώνες.

Στρατιωτικός χαιρετισμός Τούρκων αθλητών: Μια φωτογραφία του 1931, χίλιες... απορίες (pic)

Και στους δύο οι ποδοσφαιριστές της έχουν πανηγυρίσει γκολ τους με στρατιωτικό χαιρετισμό προκειμένου να δείξουν τη συμπαράστασή τους στους στρατιώτες που αφανίζουν Κούρδους και άμαχο πληθυσμό.

Ένας χαιρετισμός που θα έπρεπε να έχει καταδικαστεί από την Ομοσπονδία με αποκλεισμό από τη διοργάνωση. Δεν είναι δυνατόν ο αθλητισμός να χρησιμοποιείται από κάποιους προκειμένου να περάσουν τέτοια απαράδεκτα μηνύματα.

Δεν είναι δυνατόν να χάνονται άδικα ζωές και άνθρωποι του αθλητισμού να προτρέπουν τους στρατιώτες να συνεχίσουν να σκοτώνουν.

Παλιότερα ο Ολυμπιακός είχε τιμωρηθεί με κλείσιμο της θύρας 7 για ένα πανό. Πριν λίγες μέρες έγινε ακρόαση και οι Πειραιώτες αθωώθηκαν για τον ίδιο λόγο. Η UEFA δείχνει αντανακλαστικά όσον αφορά τα πανό, αλλά σφυρίζει αδιάφορα όταν η ρητορική μίσους επαναλαμβάνεται από την ίδια ομάδα μέσα σε λίγες μέρες.

ΥΓ. Χρησιμοποίησα τον Ολυμπιακό επειδή είναι η τελευταία ελληνική ομάδα που τιμωρήθηκε από την UEFA ή που τέλος πάντων την απασχόλησε. Στην Ευρώπη έχουν υπάρξει ανάλογες ή και χειρότερες τιμωρίες για πιο μικρά «ατοπήματα» ομάδων...