Όταν ο πόλεμος ονομάστηκε «Πηγή Ειρήνης»

Η Τουρκία χρησιμοποιεί μια ιερή λέξη προκειμένου να αφανίσει ένα λαό που βοήθησε τη Δύση στη Συρία. 

Όταν ο πόλεμος ονομάστηκε «Πηγή Ειρήνης»

Στη Συρία ο στρατός της Τουρκίας ξεκληρίζει τους Κούρδους μαχητές. Στη Συρία. Οι Τούρκοι. Τους Κούρδους.

Το έγραψα δύο φορές διότι η επανάληψη όπως λένε είναι η μήτηρ πάσης μαθήσεως.

Οι Κούρδοι έβαλαν πλάτη στις συμμαχικές δυνάμεις που επιχειρούσαν υπό τις ΗΠΑ στη Συρία κατά του Ισλαμικού Στρατού. Στη Συρία οι Κούρδισες μαχήτριες "Γυναικείες Μονάδες Προστασίας (YPJ)" κατάφεραν να περιορίσουν την δράση του Ισλαμικού Κράτους με όπλα που τις προμήθευαν οι ΗΠΑ.

Οι οποίες ΗΠΑ μόλις έκαναν τη δουλειά τους, δηλαδή μόλις διαλύθηκε οτιδήποτε θύμιζε κανονική χώρα, άνοιξαν τον δρόμο στους Τούρκους προκειμένου να ξεκινήσουν τον αγώνα τους κατά της «τρομοκρατίας». Καλό ε;

«Πηγή Ειρήνης» ονομάζεται η πολεμική επιχείρηση που έχει ξεκινήσει η Τουρκία. Πόσο αντιφατικό είναι αλήθεια να μιλάς για ειρήνη όταν παράλληλα ξεπαστρεύεις κόσμο και κοσμάκι; Παιδιά και άμαχο πληθυσμό; Η ειρήνη χρειάζεται συνεννόηση, συζήτηση και υποχωρήσεις. Σε καμία περίπτωση όπλα και νεκρούς. Ή πόλεις ερείπια.

Την ώρα που η Τουρκία προσπαθεί να σκοτώσει ότι έχει απομείνει από το Κουρδικό στοιχείο ο υπόλοιπος πλανήτης σιωπά. Όπως κάνει κάθε φορά που δεν κινδυνεύει η Δύση.

Δεν τρέχει τίποτα όταν βομβαρδίζονται εκατοντάδες σπίτια και σκοτώνονται μάνες και παιδιά, όμως όλοι μας συμπαραστεκόμαστε κάθε φορά που υπάρχουν νεκροί από πολεμικές πράξεις λαών που πολεμούν τη Δύση.

Οι Κούρδοι όμως τη βοήθησαν. Ένας λαός δίχως πατρίδα, δίχως ελπίδα. Σύντομα και δίχως το μισό του πληθυσμό...

Και αφού έκαναν τη δουλειά τους με επιτυχία, οι ισχυροί αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να εμποδίσουν την Τουρκία από το να τους αφανίσει...

Την ώρα που οι στρατιώτες της Τουρκίας προχωρούν σε μαζικές σφαγές, οι αθλητές της χώρας μετά τις επιτυχίες τους χαιρετούν στρατιωτικά. Και κανείς δεν τους λέει φασίστες. Κανείς δεν τους τιμωρεί αν και υποτίθεται ότι πρεσβεύουν την ευγενή άμιλλα.

Καμία τύχη. Το ξέρουμε ότι όσο υπάρχει ο άνθρωπος, θα υπάρχει και ο πόλεμος. Μήπως ήρθε η ώρα να κυριαρχήσει κάποιο άλλο είδος στον πλανήτη;