Ο Μπουχαλάκης, η Εθνική και ο Ολυμπιακός

Η κριτική στον «ερυθρόλευκο» μέσο για το πέναλτι στην Ρώμη και η... σωστή κριτική για την απόδοσή του στην Ρώμη!

Ο Μπουχαλάκης, η Εθνική και ο Ολυμπιακός

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης είναι πλέον τόσο έμπειρος ποδοσφαιριστής που μπορεί προφανώς να μην επηρεάζεται απ' όσα πιθανώς έχει ακούσει ή διαβάσει σχετικά με το πέναλτι που έκανε στον αγώνα της Εθνικής με την Ιταλία. Διότι κάποιοι έχουν φτάσει στο σημείο να θεωρούν έως και... αποκλειστικά υπεύθυνο τον διεθνή μέσο για την ήττα της ελληνικής ομάδας στο «Ολίμπικο».

Αυτό που μπορεί να έχει στεναχωρήσει τον παίκτη (και σίγουρα φάνηκε ότι συνέβη την ίδια ακριβώς στιγμή που ο Ανδρέας ήξερε ότι έκανε το πέναλτι και είχε τον μορφασμό απογοήτευσης) είναι ότι... έκανε το πέναλτι. Διότι θα μπορούσε να το είχε αποφύγει. Αλλά για έναν παίκτη που είχε κάνει πάλι τόσα χιλιόμετρα στο γήπεδο και είχε συμβάλλει τα μέγιστα ώστε η Εθνική να έχει έως τότε την αξιοπρεπή εικόνα, δεν ήταν και τόσο παράλογο να κάνει ένα τέτοιο λάθος πνευματικής κόπωσης. Αυτό ακριβώς πλήρωσε ο «Μπούχα» στη συγκεκριμένη φάση, σε ένα σημείο του ματς που η Ιταλία είχε αρχίσει να εντείνει πάρα πολύ την πίεσή της.

Η πραγματική κριτική που μπορεί να γίνει για τον Μπουχαλάκη στο συγκεκριμένο ματς είναι ότι έκανε πολύ καλή δουλειά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε καλή σύνδεση με τον Κουρμπέλη και τον Ζέκα στο κέντρο και στάθηκε απολύτως ανταγωνιστικά απέναντι στους πανάκριβους άσους της ιταλικής ομάδας, κυρίως τον Βεράτι. Πρόσθεσε ο μέσος του Ολυμπιακού ένα ακόμη παιχνίδι υψηλού επιπέδου στο φετινό ρεπερτόριό του, σε αυτά που έχει κάνει με τον Ολυμπιακό στα προκριματικά και στον όμιλο του Champions League. Κι όπως, όταν δέχεται κριτική για κάποιες εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό και μένει ανεπηρέαστος δίνοντας απαντήσεις στο αμέσως επόμενο ματς, αυτό είναι βέβαιο ότι θα κάνει και τώρα. Πήγε να το πετύχει αμέσως μετά το πέναλτι στην Ρώμη, όταν με την έξοχη κεφαλιά-πάσα του σέρβιρε στον Μπακασέτα την ισοφάριση, αλλά το σουτ δεν ήταν καλό και πήγε πάνω στον Ντοναρούμα.

Ο Μπουχαλάκης έχει μπροστά του τον αγώνα με την Βοσνία, εάν δεν προβεί σε αλλαγές ο Τζόνι Φαν'τ Σιπ, αλλά πάνω απ' όλα για τον σύλλογό του, έχει τα τρία παιχνίδια που ακολουθούν σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Και λέω «πάνω απ' όλα», διότι από το παιχνίδι της Εθνικής με την Βοσνία, το οποίο έχει ενδιαφέρον μόνον από... ψυχολογικής πλευράς και για τις δοκιμές που κάνει ο νέος Ομοσπονδιακός προκειμένου να την ξανακάνει ομάδα, έχει αυτή την περίοδο μεγαλύτερη σημασία για τον «Μπουχαλάκη του Ολυμπιακού», η απόδοσή του και τα αποτελέσματα στους αγώνες με ΟΦΗ, Μπάγερν και ΑΕΚ. Ο «Μπουχαλάκης της Εθνικής» έχει μπροστά του αρκετό δρόμο προκειμένου να βοηθήσει μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του ώστε να έρθουν αποτελέσματα σε αγώνες που θα έχουν πραγματικά μεγάλη σημασία. Όταν, με το καλό, η ανασυγκροτημένη Εθνική θα είναι μια πραγματικότητα...