Φαν'τ Σιπ: «Στόχος μας η πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ»

Ο Τζον Φαν'τ Σιπ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (12/10) αγώνα κόντρα στην Ιταλία τόνισε ότι στόχος του είναι να πάει την Ελλάδα στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Φαν'τ Σιπ: «Στόχος μας η πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ»

Μπορεί η Ελλάδα να έχει υποχρεώσεις για το Euro 2020 ωστόσο ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός όντας απόλυτα προσγειωμένος και ρεαλιστής τόνισε ότι θέλει να αντιστρέψει το κλίμα στην Ελλάδα και μακροπρόθεσμα να την κάνει ανταγωνιστική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη δουλειά του Μαντσίνι και τις σκέψεις του για την Ελλάδα: «Ο Μαντσίνι έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά για να φέρει την Ιταλία σε αυτό το σημείο και το έκανε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μένει να δούμε τι μπορούμε εμείς να κάνουμε. Στόχος μου είναι να αντιστρέψω την κατάσταση και να προκριθούμε στο Μουντιάλ του Κατάρ. Θέλω να δω ποιοι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν στα παιχνίδια».

Για την εμπειρία του από την Ιταλία και για το πως θέλει να χρησιμοποιήσει τα παιχνίδια αυτά: «Όσον αφορά την εμπειρία μου από την Ιταλία, θυμάμαι τα ματς με τη Σαμπντόρια. Στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας θέλω να δω τι μπορούν να κάνουν τα υπόλοιπα παιδιά. Ξέρω τι μπορούν να κάνουν ο Σωκράτης και ο Μανωλάς, θέλω να δω και τους άλλους. Μίλησα μαζί τους και τους εξήγησα ότι δεν θα είναι σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα είναι ξανά στην Εθνική ομάδα».

Για το στοιχείο εκείνο που περιμένει να δει από τους ποδοσφαιριστές του: «Αυτό που θα ήθελα να δω από τα παιδιά είναι ότι μπορούν να παίξουν κόντρα σε μία πολύ δυνατή ομάδα. Θέλω να δω σίγουρα να ακολουθούν το πλάνο. Επιπλέον, είναι μία σπουδαία εμπειρία. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό. Θέλω να δω μία ομάδα που μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι στην Ιταλία».

Για το αν με τρεις ήττες θα πέσει κι άλλο η ψυχολογία της ομάδας: «Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Φυσικά και δεν φοβάμαι, πιστεύω στην αναδιοργάνωση. Όταν θέλεις να κάνεις restart μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι θετικά στην αρχή».