Ο Σαμπάολι ζητά 4,5 εκατομμύρια από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Χιλής!

Ο Χόρχε Σαμπάολι και δύο από τους συνεργάτες του ζητάνε 4,5 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση από την ομοσπονδία της Χιλής.

Ο Σαμπάολι ζητά 4,5 εκατομμύρια από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Χιλής!

Ο Αργεντινός, πρώην προπονητής της Χιλής (2012-2016), Χόρχε Σαμπάολι και δύο από τους συνεργάτες του, οι Σεμπάστιαν Μπετσακέκε και Χόρχε Ντέσιο, κατέθεσαν αγωγή κατά της ομοσπονδίας της Χιλής (ANFP), ζητώντας 4,5 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση.

Οι τρεις καταγγέλλοντες, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα L' Equipe απαιτούν ειδικότερα την επιστροφή 1.380.000 ευρώ σε φόρους που καταβλήθηκαν στο δημόσιο ταμείο της Χιλής, ένα ποσό το οποίο, σύμφωνα με αυτούς θα πρέπει να επιστραφεί μετά από συμφωνία με τη διοίκηση της ομοσπονδίας τον Νοέμβριο του 2015.

Επίσης, ζητούν την καταβολή περίπου 3,1 εκατομμυρίων, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, αφού κατηγορήθηκαν πως έλαβαν 200.000 δολάρια για να παρέχουν συνεντεύξεις και συμβουλές σε εκπαιδευτικό ίδρυμα για προπονητές και διαιτητές.

Η δικαστική διαμάχη των δύο πλευρών, άρχισε τον περασμένο Μάρτιο, αλλά η ομοσπονδία διαβεβαίωσε τον Τύπο ότι είχε ενημερωθεί μόλις την περασμένη εβδομάδα. Ο Σαμπάολι, τώρα προπονητής της Σάντος, είχε καθοδηγήσει τη «La Roja» στην κατάκτηση του Copa America το 2015, που διοργάνωσε η Χιλή.