Αργεντινή: Μένει η ποινή του Μέσι για τα σχόλια με τη Χιλή

Η CONMEBOL απέρριψε την έφεση της ομοσπονδίας της Αργεντινής και διατήρησε την τρίμηνη τιμωρία του Λιονέλ Μέσι μετά τα σχόλια του για τον αγώνα κόντρα στη Χιλή. Τον Νοέμβριο επιστρέφει ο Αργεντινός άσος.  

Αργεντινή: Μένει η ποινή του Μέσι για τα σχόλια με τη Χιλή

Ο Λιονέλ Μέσι είχε τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού τριών μηνών και πρόστιμο ύψους 50 χιλιάδων δολαρίων από την CONMEBOL στις 3 Αυγούστου, με αφορμή τα σχόλια που είχε κάνει μετά το τέλος του αγώνα με τη Χιλή στα πλαίσια του Copa America για κατάφορη αδικία των «αλμπισελέστε» σε εκείνο το παιχνίδι.

Συγκεκριμένα ο παίκτης της Μπαρτσελόνα είχε δηλώσει τότε: «Δεν πρέπει να είμαστε μέρος αυτής της διαφθοράς. Αντιμετωπίσαμε έλλειψη σεβασμού κατά τη διάρκεια του Κόπα Αμέρικα. Ήμασταν για περισσότερα, αλλά δεν μας επέτρεψαν να είμαστε στον τελικό η διαφθορά, οι διαιτητές και όλοι όσοι δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να απολαύσουν το ποδόσφαιρο».

Η ομοσπονδία της Αργεντινής άσκησε έφεση για να μειωθεί η ποινή του Αργεντινού σούπερσταρ ωστόσο δεν έγινε δεκτή από την Αρμόδια Αρχή. Ο Μέσι τώρα θα επιστρέψει στα γήπεδα για την Εθνική του ομάδα τον Νοέμβριο με πιθανότερη ημερομηνία τις 19/11 όταν η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση στο Τελ Αβίβ το Ισραήλ.