Ελλάδα: Το μικρό Λιχτενστάιν τη ντρόπιασε, ο δικός της Όλιβερ Μπίερχοφ προσπαθεί να τη σώσει

Τι γράφει η Blid για την Εθνική ομάδα και γιατί βλέπει τον Κώστα Κωνσταντινίδη ως πιθανό σωτήρα της

Ελλάδα: Το μικρό Λιχτενστάιν τη ντρόπιασε, ο δικός της Όλιβερ Μπίερχοφ προσπαθεί να τη σώσει

Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, ακόμα και τώρα που πέρασαν τα χρόνια σημαίνει κάτι και για τους Ευρωπαίους. Για παράδειγμα τους Γερμανούς που βλέπουν την ντροπιαστική πορεία της. Βλέπουν όμως και στο πρόσωπο ενός «δικού τους» τον πιθανό σωτήρα της ομάδας.

Ο λόγος για τον Κώστα Κωνσταντινίδη. Η γερμανική εφημερίδα “Bild” έκανε αφιέρωμα στον τεχνικό διευθυντή της εθνικής και στην προσπάθεια που θα καταβάλει, προκειμένου να διεκδικήσει η ελληνική ομάδα την πρόκριση στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου του 2022.

Επίσημοι... απατημένοι!

Το αφιέρωμα αναφέρει μεταξύ άλλων, για τον πρώην παίκτη των Χέρτα Βερολίνου, Ανόβερου και Κολωνίας: «Το μικρό Λιχτενστάιν ντρόπιασε την Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 με το 1-1 στην Ελλάδα. Το Euro 2020 χάθηκε για την Ελλάδα. Τώρα, ο πρώην παίκτης της Χέρτα θα προσπαθήσει να σώσει την Ελλάδα από την απόλυτη συντριβή και να τη βοηθήσει να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ. Ο Έλληνας (38 συμμετοχές με την Εθνική του) ήταν βασικός στη χρυσή ομάδα της Χέρτα, η οποία το 1999 έπαιξε στο Champions League με αντιπάλους μεταξύ άλλων Μπαρτσελόνα, Μίλαν και Τσέλσι. Τώρα έχει νέα καθήκοντα στη χώρα του. Ο Κωνσταντινίδης υπέγραψε συμβόλαιο με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ως τεχνικός διευθυντής. Είναι σχεδόν ο Όλιβερ Μπίερχοφ της Ελλάδας. Για τα επόμενα τρία χρόνια είναι υπεύθυνος για τη δομή όλων των εθνικών ομάδων της Ελλάδας, από την U15 μέχρι τους άνδρες».

Gazzetta Dello Sport: «Εθνική Ελλάδας, μια ομάδα σε πλήρη παρακμή»