Φαν'τ Σιπ: «Έχουμε ακόμη πιθανότητες για πρόκριση»

Στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με το Λιχτενστάιν ο Τζον Φαν΄τ Σιπ υποστήριξε ότι η εθνική έχει ακόμη πιθανότητες πρόκρισης για τα τελικά του Euro 2020.

Φαν'τ Σιπ: «Έχουμε ακόμη πιθανότητες για πρόκριση»

Ο Τζον Φαν΄τ Σιπ έδωσε συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με το Λιχτενστάιν (8/9, 21.45) στα προκριματικά του Euro 2020.

Ο Ολλανδός προπονητής μίλησε για την ήττα από την Ολλανδία και την επόμενη μέρα της Εθνικής. Αναλυτικά είπε:

Για το ματς με Φινλανδία: «Νομίζω πως πήγαμε καλά ομαδικά, αξίζαμε κάτι περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο. Σε ότι αφορά στον αυριανό αγώνα, είναι σημαντικό ματς, έχουμε λίγες ελπίδες για να παίξουμε στο Euro, άρα πρέπει να τις διεκδικήσουμε. Πρέπει να πιάσουμε καλή απόδοση για τους φιλάθλους που θα έρθουν να μας δουν».

Την κατάσταση στην εθνική τα τελευταία χρόνια: «Ήξερα για τα προβλήματα στην εθνική Ελλάδας, δεν θέλω να μιλήσω για το παρελθόν, έχουμε θέσει στόχους με τους παίκτες. Η ομάδα είναι πάνω από όλα, θα δουλέψουμε σκληρά για τα αποτελέσματα. Πρέπει να την αλλάξουμε να γίνουμε ομάδα, να αφήσουμε εκτός τους εγωισμούς, να αποτελεί προτεραιότητα η εθνική για τους παίκτες, θα επιλέγουμε τους κατάλληλους παίκτες.

Για τις επιλογές στο ματς με Λιχτενστάιν: «Δεν θα κάνουμε πολλές αλλαγές στην τακτική, ίσως γίνουν αλλαγές προσώπων, δεν έχουμε τραυματισμούς, αλλά υπάρχει η κούραση. Η τακτική δεν θα αλλάξει. Είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο που επιδείξαμε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης: «Δεν θα ασχοληθούμε με το μέλλον, έχουμε ακόμη πιθανότητες για πρόκριση, κάθε αγώνας έχει αξία και σημασία. Αύριο θέλουμε προφανώς το θετικό αποτέλεσμα».

Υπάρχει λιγοστός χρόνος με τους παίκτες, είναι σημαντικό να στείλω μήνυμα στους παίκτες, θέλω να έρχονται για να είναι συγκεντρωμένοι, να είναι επαγγελματίες, να παίρνουν αποτελέσματα, να είναι έτοιμοι και υπερήφανοι που αγωνίζονται για την Ελλάδα, δεν θέλω να έρχονται για να δουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης προσέθεσε: «Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε το επόμενο ματς, είχαμε θετική εικόνα στη Φιλανδία αλλά όχι ικανή για να πάρουμε αποτέλεσμα. Πρέπει να βελτιωθούμε σαν ομάδα, ώρα να γίνει μια νέα αρχή, να μπουν βάσεις για τη συνέχεια».