Φινλανδία - Ελλάδα 1-0: Λιμνάζοντα ύδατα

Στη χώρα των χιλίων λιμνών η Εθνική «βάλτωσε» (1-0) στον αγώνα με τη Φινλανδία και αποχαιρέτησε το Euro 2020.  

Φινλανδία - Ελλάδα 1-0: Λιμνάζοντα ύδατα

Η Εθνική μας ομάδα δεν τα κατάφερε απέναντι στη Φινλανδία που πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 για την πέμπτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν πιο κινητικοί και στο 15' απείλησαν για πρώτη φορά την εστία του Μπάργκα.

Ο Καμαρά έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Πούκι και εκείνος έβγαλε από τα αριστερά την παράλληλη μπαλιά, με τον Μανωλά να απομακρύνει τον κίνδυνο. Η απάντηση της «γαλανόλευκης» ήρθε στο πρώτο μισάωρο της συνάντησης.

Ο Μπουχαλάκης έδωσε στον Κουλούρη που επιχείρησε το σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Πέντε λεπτά μετά ήταν σειρά του Μασούρα να απειλήσει αλλά το σουτ του διεθνούς εξτρέμ δεν βρήκε δίχτυα.

Στην επανάληψη η Φινλανδία συνέχισε την πίεση της και στο 50ο λεπτό κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Κουρμπέλης στην προσπάθεια του να κλέψει τη μπάλα ανέτρεψε εντός περιοχής τον Καμαρά με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Πούκι που σκόραρε για το 1-0.

Μετά το γκολ που δέχτηκε, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε να ανακτήσει τη χαμένη κατοχή και τα κατάφερε, αλλά η κακή λειτουργία του άξονα δεν μπόρεσε να φέρει το πολυπόθητο γκολ μένοντας έτσι το 1-0 έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Στάδιο Τάμπερε

Φινλανδία-Ελλάδα 1-0

Σκόρερ: 52' πεν. Πούκι

Διαιτητής: Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα (Ισπανίας)

Κίτρινες κάρτες: Σπάρβ, Καμαρά - Τοροσίδης, Κουρμπέλης, Παυλίδης.

Φινλανδία: Χραντέτσκι, Ραιτάλα, Τοίβιο, Αρατζούρι, Ουρόνεν, Σπαρβ, Καμαρά, Λουντ, Σοίρι (90' Σούλερ), Πούκι (85' Καραιλάινεν), Τουόμινεν (87' Γιένσεν).

Ελλάδα: Μπάρκας, Τοροσίδης (70' Μπακάκης), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σταφυλίδης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Κολοβός (60' Πέλκας), Μασούρας, Βρουσάι, Κουλούρης (76' Παυλίδης).