Φαν΄τ Σιπ: «Να σταματήσουμε τον Πούκι»

Ο Τζον Φαν΄τ Σιπ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Φινλανδία μίλησε για τον υπ΄αριθμόν ένα κίνδυνο που λέγεται Πούκι.

Φαν΄τ Σιπ: «Να σταματήσουμε τον Πούκι»

Ο Τζον Φαν΄τ Σιπ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Φινλανδία (5/9, 21.45).

Πούκι: «Απρόβλεπτη η Ελλάδα με τον Φαν'τ Σιπ»

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και ο Ευθύμης Κουλούρης:


-Τι παιχνίδι περιμένετε αύριο;

"Περιμένω ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι με μεγάλη σημασία. Η φινλανδική ομάδα αγωνίζεται εντός έδρας. Για την Ελλάδα είναι το παιχνίδι μέσα από το οποίο μπορεί να μείνει μέσα στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Γνωρίζω πως και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν πολύ στον αγωνιστικό χώρο. Εμάς μία νίκη θα μας επιτρέψει να κλείσουμε τη διαφορά που υπάρχει στον όμιλο".

-Ο Πούκι έχει σκοράρει τέσσερις φορές σε πέντε ματς στην Premier League. Ποια είναι η γνώμη σας; Πόσο καλά γνωρίζετε τα δυνατά του σημεία;

"Ξέρω τις δυνατότητές του. Το σημαντικό είναι να γνωρίζουν τις δυνατότητές του οι αμυντικοί μας. Φυσικά έχω δώσει οδηγίες στους ποδοσφαιριστές. Είδαμε βίντεο για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Θα προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θα προσπαθήσουμε να είμαστε το δυνατόν πιο έτοιμοι."

Τι θα λέγατε για τη σύγκριση ανάμεσα στον Πούκι και τον Λίτμανεν;

"Είναι ένας πολύ καλός παίκτης ο Πούκι αλλά ο Λίτμανεν έχει πετύχει περισσότερα με τις ομάδες του. Μπορεί ο Πούκι να τον φτάσει, είναι στον δρόμο, αλλά θα δούμε στην πορεία."

Σε τι κατάσταση βρήκατε την ομάδα;

Δουλέψαμε ένα μήνα τώρα με τους συνεργάτες μου, τον Φύσσα και τον Κωνσταντινίδη. Είδα πολλούς παίκτες και πολλά παιχνίδια. Επιλέξαμε ποδοσφαιριστές με κριτήριο πόσο έχουν αγωνιστεί με τις ομάδες και σε τι κατάσταση βρίσκονται. Ίσως μπορούμε να κάνουμε και μια δυο εξαιρέσεις. Καταλαβαίνω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά τις 2-3 τελευταίες μέρες το κλίμα είναι καλό.

Δεν είδα προβλήματα και προσπάθησα να δώσω σαφής οδηγίες για αυτά που θέλω από τα παιδιά. Περιμένω τους παίκτες να δώσουν το 100%, να παίξουν για την πατρίδα τους και πιστεύω ότι αν προσπαθήσουν με βάση τις δυνατότητές τους θα τα καταφέρουν".

Αν του μίλησε κανείς από τους Έλληνες παίκτες για τον Λουντ;

"Τον ξέρουμε τον ποδοσφαιριστή. Έχουμε δει παιχνίδια του και της ομάδας του. Μιλήσαμε με τους παίκτες που γνωρίζουν παίκτες της Φινλανδίας. Προσπαθήσαμε να πάρουμε πληροφορίες. Είναι ένας παίκτης που δεσπόζει στο κέντρο. Είναι δυνατός, γρήγορος και θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε όσα ξέρουμε για τον αντίπαλο".

Για το ποια στοιχεία θέλει να περάσει στους παίκτες του:

Έχουμε μιλήσει με τους παίκτες και δε θέλουμε να τους βάλουμε πολλά στο κεφάλι τους, ωστόσο τους έχουμε δείξει αρκετό υλικό με λάθη που έκαναν τα οποία μπορούμε να βελτιώσουμε όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι είχαν μεγάλες αποστάσεις οι γραμμές από την άμυνα στην επίθεση.

Δε μπορούμε να βάλουμε πολλά στο τραπέζι γιατί έχουμε κάνει μόλις δύο προπονήσεις και επίκειται άλλη μία σήμερα. Ωστόσο έχουμε μιλήσει πολύ με τα παιδιά και τους έχουμε δείξει κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να βελτιώσουμε."

Κουλούρης: «Να πάρουμε την ομάδα στις πλάτες μας»

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Ευθύμης Κουλούρης. Είπε συγκεκριμένα:

Για το ότι η Ελλάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ στη Φινλανδία:

Το γνωρίζουμε αυτό. Είχαμε λίγες μέρες με τον προπονητή μας να μας περάσει αυτό που θέλει και είναι σημαντικό να μπούμε το δυνατόν συντομότερα στο κλίμα. Θα είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε τη νίκη.

Για το αν πρέπει οι παίκτες να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους:

Εμείς είμαστε αυτοί που αγωνιζόμαστε. Εμείς πρέπει να κατανοήσουμε αυτά που θέλει ο προπονητής μας. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη, να γυρίσουμε στο καλό μας πρόσωπο. Καμιά φορά αδικούμε τους εαυτούς μας. Είναι κάποια απλά πράγματα που πρέπει να μπούνε στο μυαλό μας.

Για το καλό ξεκίνημα στην Τουλούζ και πόσο αυτό τον βοηθάει για το ματς της Εθνικής:

Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα και για κάθε σέντερ φορ. Για όλα τα παιδιά που βρισκόμαστε στην αποστολή είναι πολύ σημαντικό που έχουμε πολλά παιχνίδια στα πόδια μας. Για μένα είναι πολύ σημαντικό που ξεκίνησα έτσι τη χρονιά και θα προσπαθήσω να το βγάλω αυτό και στον αγωνιστικό χώρο. Μακάρι να μπορέσω να σκοράρω αλλά το σημαντικό είναι να πάρουμε τη νίκη και να μπορέσουμε να γυρίσουμε στα καλά αποτελέσματα όποιος και αν σκοράρει.

Για το πώς θα αλλάξει η Εθνική την κατάσταση:

Βρισκόμαστε σε μία όχι και τόσο καλή κατάσταση. Είμαστε εμείς αυτοί που θα αλλάξουμε το κλίμα και θα φέρουμε καλά αποτελέσματα για την Εθνική μας. Η έλευση του προπονητή θα μας δώσει νέα πνοή. Σαν Έλληνες πάντα είχαμε πάθος και πρέπει να το βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Πολλές φορές μιλάμε και λέμε πράγματα αλλά το σημαντικό είναι να δείξουμε καλό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο.