Γκάνα - Τυνησία 1-1 (4-5 πεν.): Στα προημιτελικά η Τυνησία του Μεριά (vid)

Το άστοχο πέναλτι του Καλέμπ χάρισε την πρόκριση στην Τυνησία του Γιασίν Μεριά ο οποίος αγωνίστηκε βασικός. 

Γκάνα - Τυνησία 1-1 (4-5 πεν.): Στα προημιτελικά η Τυνησία του Μεριά (vid)

Στα προημιτελικά του Copa Africa προκρίθηκε η Τυνησία που απέκλεισε στα πέναλτι τη Γκάνα. Σε μία αναμέτρηση που ήταν αρκετά ισορροπημένη σημειώθηκαν δύο γκολ το τελευταίο τέταρτο.

Ο Κινισί στο 74ο λεπτό άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας όμως ο Μπεντούι σημείωσε αυτογκόλ δίνοντας την ευκαιρία στη Γκάνα να διεκδικήσει την πρόκριση της στην παράταση.

Εκεί αμφότεροι δεν μπόρεσαν να σημειώσουν κάποιο τέρμα, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι. Ο Καλέμπ ήταν ο μοιραίος της «ρώσικης ρουλέτας» καθώς αστόχησε στην τρίτη εκτέλεση της Γκάνας με αποτέλεσμα να πάρει την πρόκριση η Τυνησία.

Έτσι οι Τυνήσιοι βρέθηκαν στους «8» της διοργάνωσης εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Πέμπτη (11/7) την έκπληξη του φετινού Copa Africa, Μαδαγασκάρη.

Στο αρχικό σχήμα των νικητών ήταν και ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Γιασίν Μεριά ο οποίος έβγαλε όλο το παιχνίδι.

Η πρόκριση της Τυνησίας δυσκολεύει αρκετά τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς ενόψει των αγώνων με τη Βικτόρια Πλζεν καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να έχει τον Μεριά στη διάθεση του πριν τις δύο αναμετρήσεις κάτι που δύσκολα θα γίνει αν αναλογιστούμε πως το εμπόδιο της Μαδαγασκάρης δεν είναι μεγάλο.

Σε περίπτωση που περάσει στα ημιτελικά η Τυνησία τότε θα αγωνιστεί την Κυριακή (14/7).