Copa America - μικρός τελικός: Η Αργεντινή 2-1 την Χιλή (vid)

Επειτα από ένα επεισοδιακό (2 κόκκινες - 7 κίτρινες) μικρό τελικό, η Αργεντινή νίκησε 2-1 την Χιλή και κατέκτησε την 3η θέση στο φετινό Copa America. Αποβλήθηκε ο Λιονέλ Μέσι και ο αρχηγός της Χιλής, Γκάρι Μεδέλ. Αρνητικοί πρωταγωνιστές για ακόμη ένα ματς το "δίδυμο" διαιτητής - VAR.

Copa America - μικρός τελικός: Η Αργεντινή 2-1 την Χιλή (vid)

Το 1-0 για την Αργεντινή έγινε στο 12': Ο Μέσι εκτέλεσε γρήγορα φάουλ, με κάθετη πάσα προς τον Αγκουέρο, ο οποίος πέρασε και τον Αρίας, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Πριν καλά καλά καταλάβουν οι Χιλιάνοι τι και πώς έγινε, ο Ντιμπάλα εκμεταλλεύτηκε νέα κάθετη πάσα του Λο Τσέλσο, κοντρόλαρε τη μπάλα και με άψογο πλασέ έκανε το 2-0.

Στο 31' η Αργεντινή έχασε την ευκαιρία να κάνει το 3-0, όταν ο Μέσι βρήκε με μπαλιά ακριβείας τον Ντιμπάλα, αλλά το εν κινήσει σουτ του επιθετικού της Γιουβέντους, πέρασε λίγο άουτ.

Στο 37' απειλήθηκε γενική σύρραξη και χρειάστηκε να εισβάλουν οι αναπληρωματικοί των δύο ομάδων για να χωρίσουν τους παίκτες Αργεντινής και Χιλής. Αφορμή στάθηκε η απόφαση του Παραγουανού διαιτητή, Μάριο Ντίας, να αποβάλει με απευθείας κόκκινη τους δυο αρχηγούς, Γκάρι Μεδέλ και Λιονέλ Μέσι για εκατέρωθεν έντονα σπρωξίματα. Τα αίματα άναψαν και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κυριάρχησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα.

Στο 50' ο τερματοφύλακας της Χιλής, Αρίας, έσωσε σε δύο χρόνους (με το κεφάλι και το σώμα) την εστία του από το 3-0 και στο 59' ο Βιδάλ με εκτέλεση πέναλτι... VAR, μείωσε σε 2-1 (σωστή απόφαση - μαρκάρισμα του Λο Τσέλσο στον Αρανγκίς). Στα τελευταία λεπτά, περισσότερο η Αργεντινή έφτασε σε ένα τρίτο γκολ (με τις επινοήσεις του Ντι Μαρία), παρά η Χιλή στην ισοφάριση.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αρμάνι, Φόιθ, Πεσέλα, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Ντε Πολ, Παρέδες, Λο Τσέλσο (89' Φούνες Μόρι), Ντιμπάλα (67' Ντι Μαρία), Μέσι, Αγκουέρο (81' Σουάρες)
ΧΙΛΗ: Αρίας, Ντίαζ, Μεδέλ, Χάρα (50' λ.τ. Μαριπάν), Ίσλα, Πούλγκαρ, Αρανγκίς (83' Καστίγιο), Βιδάλ, Μποσεζούρ, Βάργκας, Σάντσες (17' λ.τ. Φερνάντες).