Copa Africa 2019: Προκρίθηκαν στους «16» Ακτή Ελεφαντοστού και Μαρόκο

Η Ακτή Ελεφαντοστού και το Μαρόκο θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στην επόμενη φάση του Copa Africa αφήνοντας εκτός τη Νότια Αφρική και τη Ναμίμπια.

Copa Africa 2019: Προκρίθηκαν στους «16» Ακτή Ελεφαντοστού και Μαρόκο

Η Ακτή Ελεφαντοστού ήθελε διακαώς τη νίκη κόντρα στη Ναμίμπια για να προκριθεί στους «16» του Copa Africa καθώς ισοβαθμούσε με τη Νότια Αφρική στη δεύτερη θέση.

Το πανόραμα του Copa Africa 2019: Το πρόγραμμα, οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα

Ο Γκραντέλ άνοιξε το δρόμο της νίκης για την ομάδα του η οποία διπλασίασε τα τέρματα της με τον Ντιέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ναμίμπια μείωσε στο σκορ χάρη σε τέρμα του Καματαούκα στο 71' αλλά η Ακτή Ελεφαντοστού δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, με τον Ζαά και τον Κορνέ να διαμορφώνουν το τελικό 4-1 χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα τους.

ΝΑΜΙΜΠΙΑ: Καζάπουα, Χοράεμπ, Χανάμπουμπ, Χαόσεμπ, Νιάμπε, Σιτέμπι, Χότο, Παπάμα (62' Στεφάνους), Κετιτζέρε, Σαλουλίλε (83' Σιλόνγκο), Καματούκα (73' Γκουριράμπ).

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Γκμποουό, Μπαγκαγιοκό, Κουλιμπαλί, Κανόν, Τραορέ, Κεσιέ, Ντιέ, Γκραντέλ (68' Κορνέ), Ζαά, Γκμπαμέν (80' Σανγκαρέ), Μπονί (85' Κοντζιά).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου το Μαρόκο αν και είχε εξασφαλίσει ήδη την παρουσία της στους «16» της διοργάνωσης κατάφερε να νικήσει τη Νότια Αφρική η οποία θα περιμένει την κλήρωση για να δει εάν θα προκριθεί ως μία από τις καλύτερες τρίτες.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 90' με τον Μαρκ Μπουσουφά να χρίζεται σκόρερ ολοκληρώνοντας με το καλύτερο τρόπο την παρουσία της ομάδας του στους ομίλους.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ: Ουίλιαμς, Μκίζε, Χλαντί, Μκουανάζι, Χλατσβάγιο, Μοκότζο, Τάου, Σερέρο, Ζούνγκου (81' Κεκάνα), Μοτίμπα (73' Βελντβαϊκ), Ζουάνε (76' Βιλακάζι).

ΜΑΡΟΚΟ: Ελ Καζουί, Μαζραουί (76' Ντιράρ), Χακιμί, Σαΐς, Ντα Κόστα, Μπουσουφά, Ελ Αχμαντί (55' Αΐτ Μπενασέ), Ζιγές (90' Φαζρ), Μπελχαντά, Αμραμπάτ, Ελ Νεσιρί.