Οκτώ μήνες Αναστασιάδης στην Εθνική: Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε... (vids)

Από τις προγραμματικές δηλώσεις μέχρι τη σύγκρουση με τον Παπασταθόπουλο. Οκτώ μήνες Αναστασιάδης στην Εθνική...

Οκτώ μήνες Αναστασιάδης στην Εθνική:  Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε... (vids)

Στην παρουσίασή του από την ΕΠΟ, τον περασμένο Οκτώβριο, ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε πει μεταξύ άλλων: «Ήταν ένα όνειρο ζωής για μένα... Εύχομαι αυτή η πρόσληψη να είναι προς το συμφέρον όλων μας... Νιώθω ένα μεγάλο βάρος κι ένα μεγάλο καθήκον εκ μέρους των Ελλήνων προπονητών... Να πείσουμε αυτά τα παιδιά ότι αυτή είναι δική τους ομάδα... Να αποδείξουν ότι αξίζουν αυτοί και όχι οι ξένοι... Όχι να λέμε αλλά να δείξουμε... Κοντός ψαλμός αλληλούια... Να δείξουμε κάτι διαφορετικό. Όχι μόνο το αποτέλεσμα... Μακάρι να είμαστε τόσο χαρούμενοι όταν θα τελειώσει η συνεργασία μας..

ΕΠΟ: Mένει μέχρι να φύγει ο Αναστασιάδης

Μετά τον αγώνα κόντρα στη Βοσνία και το 0-2 που έγινε 2-2 στη Ζένιτσα: «Δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε τα πράγματα από μια στιγμή στην άλλη. Μπήκαν φοβισμένα τα παιδιά... Δεν ξέρω γιατί... Τους είπα στα αποδυτήρια ότι αδικούν τους εαυτούς τους... Να κάτσουμε να δούμε τα λάθη μας...»

Μετά το Bατερλώ 0-3 με την Ιταλία: «Ήμασταν πολύ κακοί. Δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε τίποτα από αυτό το παιχνίδι. Όλα ήταν λάθος. Αν υπάρχει μια δικαιολογία, αυτοί ήταν πιο φρέσκοι... Η μεγαλύτερη ευθύνη βαρύνει εμένα. Ελπίζω σύντομα θα επανέλθουμε... Δεν είναι θέμα συστήματος. Ήμασταν πάντα μια φάση πίσω... Υπήρχε ένας φόβος πρωτόγνωρος... Η εθνική ομάδα δεν είναι κανένας. Μη κάνετε τέτοιες ερωτήσεις (σε ερώτηση για τη μη πρόσκληση Τοροσίδη).

Μετά την ήττα 3-2 από την Αρμενία και τις δηλώσεις Παπασταθόπουλοu ότι η εθνική δεν αξίζει να πάει στα τελικά του Euro:

«Αν ο κ. Παπασταθόπουλος δεν το πιστεύει δεν μπορεί να είναι εδώ... Τι θα πει, τα παρατάμε; Τα παρατάμε από πότε; Γιατί δεν μου είπε τίποτα; Δεν είπε τίποτα στα αποδυτήρια;. Είναι ο αρχηγός της ομάδας... Να ερχόταν και να έλεγε, εγώ δεν πιστεύω, άρα δεν μπορώ να συμμετέχω... Αυτομάτως βγάζει τον εαυτό του απέξω. Να ρωτήσουμε τα άλλα παιδιά... Ρωτήστε το Φορτούνη, τον Σιόβα, για τους μεγάλους μιλάω όχι τα παιδιά που ήρθαν τώρα. Ρωτήστε τον Σάμαρη, αν κανένας από αυτούς δεν πιστεύει ότι μπορεί να πάμε στα τελικά».