Πορτογαλία-Ολλανδία 1-0: Πήραν και το Nations League οι Ίβηρες (vid)

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος νίκησε στον τελικό την Ολλανδία με 1-0 και κατέκτησε το πρώτο Nations League.

Πορτογαλία-Ολλανδία 1-0: Πήραν και το Nations League οι Ίβηρες (vid)

Το πρώτο Nations League κατέληξε σε πορτογαλικά χέρια. Η Πορτογαλία νίκησε την Ολλανδία 1-0 χάρη σε γκολ του Γκέδες στο 60’ και πήραν το τρόπαιο στο «Ντραγκάο». Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήταν αυτή που είχε την υπεροχή στο παιχνίδι και από το πρώτο τέταρτο είχε αρχίσει να παίρνει τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Οι Ίβηρες κυκλοφορούσαν καλά τη μπάλα και όσο περνούσε η ώρα έσφιγγαν τον κλοιό γύρω από την περιοχή των «οράνιε». Η Ολλανδία είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε την εμφάνιση μετά το εικοσάλεπτο. Στο 36’ ο Φαν Ντάικ πρόλαβε τον Μπρούνο Φερνάντες και έδιωξε τη μπάλα κόρνερ, ενώ στο 41’ ο Κριστιάνο έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Σίλεσεν. Από άποψη θεάματος το πρώτο ημίχρονο δεν πρόσφερε κάτι το ιδιαίτερο στον κόσμο που το παρακολούθησε.

Στην επανάληψη το ματς είχε καλύτερο ρυθμό με τους Ολλανδούς να επιχειρούν να γίνουν πιο επικίνδυνοι. Στο 57’ ο Ντεπάι γύρισε τη μπάλα, με τον Φόντε να τη βωρίσκει και παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ το οποίο έσωσε ο Πατρίσιο.

Και εκεί που η Ολλανδία έδειχνε να πατάει καλά στο γήπεδο και να μην έχει σχέση η εικόνα της με το πρώτο ημίχρονο ήρθε η φάση του 60’. Σε εκείνο το σημείο ο Μπερνάντο Σίλβα τροφοδότησε τον Γκέδες, ο οποίος έκανε το δυνατό δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Οι Ολλανδοί είχαν άμεση αντίδραση και στο 65’ ο Ντε Μπεεκ έκανε σέντρα από δεξιά, ο Ντεπάι έπιασε τη δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Πατρίσιο μπλόκαρε τη μπάλα.

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι άναψε για τα καλά. Οι «οράνιε» βγήκαν αρκετές φορές στην επίθεση και έψαξαν το γκολ. Σε κάποια περιπτώσεις ο Πατρίσιο ήταν αυτός που κράτησε ανέπαφη την εστία του, ενώ σε κάποιες άλλες απλά αστόχησαν. Οι Πορτογάλοι από την πλευρά τους έκαναν διαχείριση του σκορ και «χτυπούσαν» στην κόντρα. Το σκορ δεν άλλαξε και η Πορτογαλία κατέκτησε το Nations League.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Σεμέδο, Ντίας, Φόντε, Γκερέιρο, Περέιρα, Καρβάλιο (93’ Νέβες), Φερνάντες (82’ Μουτίνιο), Σίλβα, Γκέδες (75’ Ράφα Σίλβα), Ρονάλντο

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Μπλιντ, Ντε Ρόον (82’ Ντε Γιονγκ), Ντε Γιονγκ, Βαϊνάλντουμ, Μπέρχβιν (60’ Ντε Μπέεκ), Ντεπάι, Μπάμπελ (46’ Πρόμες).