Μανωλάς: «Από μας εξαρτάται!»

Αισιόδοξος δήλωσε ο στόπερ της Ρόμα που θα βρεθεί αντιμέτωπος με παίκτες που γνωρίζει από την παρουσία του στο Καμπιονάτο.

Μανωλάς: «Από μας εξαρτάται!»

Από πλευράς παικτών στην αίθουσα Τύπου του «Σπύρος Λούης» εμφανίστηκε ο Κώστας Μανωλάς ίσως και λόγω του ότι συμπληρώνει 5 χρόνια ως παίκτης της Ρόμα και την ιταλική την κατέχει σε άπταιστο βαθμό. Ο διεθνής στόπερ των «τζιαλορόσι», που κλήθηκε ν’ απαντήσει και για το ενδιαφέρον της Γιουβέντους για εκείνον, εμφανίστηκε σίγουρος για τις δυνατότητες της «γαλανόλευκης» και αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

- Ο Κιελίνι είπε καλά λόγια για σένα. Σου δίνει εξτρά κίνητρο το ότι είναι ενδεχόμενο του χρόνου να είστε συμπαίκτες;

«Δεν ξέρω αν θα είμαι συμπαίκτης του Κιελίνι. Ούτε το έχω σκεφτεί. Τον ευχαριστώ για όσα καλά είπε. Μπορώ να πω ότι είναι από τους καλύτερους αμυντικούς παγκοσμίως. Όντως ξέρω τους αντιπάλους. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα μπούμε με θάρρος και θράσος και θα δούμε το αποτέλεσμα».

- Σήμερα αντίπαλος σου θα είναι ο συμπαίκτης σου στην Ρόμα Τζανιόλο. Τι έχεις να πεις για κείνον;

«Είναι πολύ καλό παιδί και νέος. Προέρχεται από μια τρομερή χρονιά Έχει άριστη τεχνική κι είναι γρήγορος. Είμαι έτοιμος να τον αντιμετωπίσω αν με επιλέξει ο προπονητής μου και θα δουμε ποιος θα βγει νικητής στο τέλος».

- Το περιβάλλον θα είναι θερμό για την Εθνική Ελλάδος; Υπάρχει ενθουσιασμός για την ομάδα σας;

«Όντως υπάρχει ενθουσιασμός στην ομάδα. Έχουμε κάνει καλή αρχή. Έχουμε ανάγκη τον κόσμο κι ελπίζουμε να μας τιμήσει με την παρουσία του κόντρα στην Ιταλία».

- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε με την Ιταλία;

«Αυτό που είναι πιο σημαντικό δεν είναι το τι θα κάνει ο αντίπαλος αλλά το πως θα παίξουμε εμείς. Από μας εξαρτάται το πως θα πάει το ματς».

- Είναι πιο επιθετική η Ιταλία με τον Μαντσίνι κατά τη γνώμη σου;

«Είναι γνωστό ότι ο Ιταλός εκλέκτορας αγαπά το επιθετικό ποδόσφαιρο. Έχει παίκτες ποιότητας “μπροστά” αλλά δεν τους φοβόμαστε. Τους σεβόμαστε, αλλά εμείς θέλουμε να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας».

- Ποιος είναι ο στόχος μας Κώστα;

«Σίγουρα ο στόχος μας δεν είναι να μην χάσουμε. Γιατί αν πάμε έτσι θα χάσουμε σίγουρα! Στόχος μας είναι να κερδίσουμε και είμαι αισιόδοξος για το ματς».

- Έχεις πει κάτι στους συμπαίκτες σου για το ματς αφού είσαι από τους παλιότερους κι έχεις Ιταλική εμπειρία;

«Όχι αλλά θα το κάνουμε. Δεν έχει σημασία που ξέρω παραπάνω τους Ιταλούς. Όλοι είμαστε το ίδιο και έχουμε την ίδια σημασία για την ομάδα».

- Στο παιχνίδι στην Βοσνία βγήκατε ζωντανοί αφού εξελίχθηκε άσχημα αρχικά. Θα σας βοηθήσει για το σημερινό ματς;

«Στην Βοσνία κάναμε μεγάλο ματς και θα μπορούσαμε να το κερδίσουμε παρότι υπήρχαν δυσκολίες. Για αυτό παραμένω αισιόδοξος για το ματς με την Ιταλία».

Στα αξιοσημείωτα πως ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού μετά την συνέντευξη Τύπου κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια της Εθνικής Ιταλίας αφού οι φίλοι κι οι γνώριμοι του ήταν πολλοί εκεί…