Στον τελικό του Nations League η Ολλανδία (highlights)

Η Ολλανδία νίκησε με ανατροπή 3-1 την Αγγλία στην παράταση και θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Πορτογαλία με έπαθλο το τρόπαιο του Νέισονς Λιγκ

Στον τελικό του Nations League η Ολλανδία (highlights)

Η Ολλανδία θα είναι η αντίπαλος της Πορτογαλίας στον πρώτο τελικό στην ιστορία του Νέισονς Λιγκ.

Οι «τουλίπες» νίκησαν με ανατροπή 3-1 την Αγγλία στην παράταση (σ. 1-1 η κανονική διάρκεια) στον μεταξύ τους ημιτελικό στο Γκιμαράες και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην τελευταία φάση του θεσμού, όπου την Κυριακή θα κοντραριστούν με τους διοργανωτές Ίβηρες με έπαθλο το τρόπαιο.

Nations League: Όλα τα γκολ του αγώνα Ολλανδία-Αγγλία 3-1 (vids)

Αντίθετα, τα «λιοντάρια» θα αγωνιστούν πλέον (την ίδια μέρα) στον «μικρό τελικό» απέναντι στην Ελβετία για την τρίτη θέση.

Ο Ράσφορντ εκτέλεσε και νίκησε από την «άσπρη βούλα» τον Σίλεσεν για το 1-0 στο 32' όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη!

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Αγγλία «έχασε» τον Ράσφορντ λόγω τραυματισμού (με τον Κέιν να τον αντικαθιστά) και στο 73’ ήρθε η ισοφάριση από τις «τουλίπες» για να δώσει νέα τροπή στο παιχνίδι: ο Ντε Λιχτ εξιλεώθηκε για το λάθος του στο γκολ της Αγγλίας και με έξοχη κεφαλιά έκανε το 1-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο διαιτητής Τουρπέν ακύρωσε γκολ του Λίνγκαρντ (στο 83’) ως οφ-σάιντ και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Εν τέλει, στον επιπλέον χρόνο η Ολλανδία εκμεταλλευόμενη τα τραγικά αμυντικά λάθη των Άγγλων πέτυχε την ανατροπή (2-1) με αυτογκόλ του Γουόκερ στο 97’ και στο 114’ ο Πρόμες διαμόρφωσε το τελικό 3-1 «σφραγίζοντας» την πρόκριση για τους «οράνιε».

Επεισόδια από Βρετανούς οπαδούς

Να σημειωθεί πως πριν το παιχνίδι σημειώθηκαν επεισόδια από Άγγλους οπαδούς που είχαν μεταβεί στην Πορτογαλία για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος με την Ολλανδία.

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Όπως ανέφεραν τα τοπικά Μέσα, οι εκδρομείς των «λιονταριών», πιθανότατα σε κατάσταση μέθης, επέδειξαν προκλητική συμπεριφορά όταν συναντήθηκαν με Πορτογάλους και Ελβετούς φιλάθλους και κάποιοι πιο… θερμόαιμοι έκαναν και φασαρίες με αποτέλεσμα να επέμβει η Αστυνομία.

Διαιτητής: Τουρπέν (Γαλλία). Θεατές: 28.000.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Ράις (106’ Ντέλε Άλι), Ντελφ (77’ Χέντερσον), Σάντσο (61’ Λίνγκαρντ), Στέρλινγκ, Μπάρκλεϊ, Ράσφορντ (46’ Κέιν).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Μπλιντ, Ντε Ρουν (68’ Φαν ντε Μπέεκ), Ντε Γιονγκ, Βαϊνάλντουμ, Μπέργουιν (91’ Πρόπερ), Μπάμπελ (68’ Προμές), Ντεπάι.