Στον τελικό του Nations League η Πορτογαλία (highlights)

Οι Ίβηρες νίκησαν 3-1 την Ελβετία με χατ τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο και πήραν την πρόκριση στον τελικό του Nations League.

Στον τελικό του Nations League η Πορτογαλία (highlights)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε από το χέρι την Πορτογαλία και την οδήγησε στον τελικό του Nations League. Οι Ίβηρες επικράτησαν με σκορ 3-1 της Ελβετίας και περιμένουν τον αντίπαλο τους που θα προκύψει από το ζευγάρι Ολλανδία-Αγγλία.

Το πρώτο μέρος στο Ντραγκάο ήταν αρκετά καλό με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες. Σακίρι και Σεφέροβιτς θα μπορούσαν να έχουν δώσει προβάδισμα στην Ελβετία, αλλά ο Πατρίτσιο κράτησε όρθια την ομάδα του.

Δείτε όλα τα γκολ της αναμέτρησης ανάμεσα σε Πορτογαλία και Ελβετία

Στο 25’ όμως ο Κριστιάνο με μία αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0. Στην επανάληψη η Ελβετία έβγαλε πίεση ψηλά όπως έκανε και στο ξεκίνημα του αγώνα. Στο 53’ έγινε η φάση που θα συζητιέται για πολύ καιρό ακόμα. Η Πορτογαλία κέρδισε πέναλτι, ο Φέλιξ Μπριχ συμβουλεύτηκε το VAR και τελικά καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Ελβετίας σε προηγούμενη φάση!

Ο Ροντρίγκες εκτέλεσε στο 57’ εύστοχα την εσχάτη των ποινών και έκανε το 1-1 για τους Ελβετούς. Η κλάση του Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως έκανε τη διαφορά και έστειλε τους Πορτογάλους στον τελικό. Στο 88’ και στο 90’ ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Σεμέντο, Πέπε (63’ λ.τρ Ζοσέ Φόντε), Ρούμπεν Ντίας, Γκερέιρο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντες, Νέβες, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζοάο Φέλιξ (70’ Γκουέδες), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ελβετία: Ζόμερ, Εμπαμπού, Ακαντζί, Σερ, Ρικάρντο Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τζάκα, Ζακαρία (71’ Φερνάντες), Ζούμπερ (83’ Στέφφεν), Σακίρι, Σεφέροβιτς.