Ελλάς, να η ευκαιρία σου!

Ο Γιάννης Κατσαρός γράφει στο ΦΩΣ για την Εθνική Ελλάδος που έχει τα κότσια να κάνει θόρυβο ξανά και να ακουστεί στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. 

Ελλάς, να η ευκαιρία σου!

Ευτυχώς το φιλικό με την Τουρκία πέρασε χωρίς… πολλά λόγια και αναλύσεις. Παιχνίδι σαν αυτό δεν χωράει πολλές φαμφάρες. Το συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη έδειξε αδυναμίες. Τα πειράματα δεν πέτυχαν και τώρα οι άνθρωποι του τεχνικού τιμ μαζί με τους παίκτες έχουν την ευκαιρία να πατήσουν πάνω στα λάθη γιατί έρχονται οι… Ιταλοί.

Ένα ματς, το οποίο να μην κοροϊδευόμαστε, όλοι περιμένουμε να δούμε. Το Σάββατο (8/3) η Εθνική μας θα φιλοξενήσει τη «σκουάντρα τζουρα» με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα την φέρει σε πλεονεκτική θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Ωστόσο είναι η ευκαιρία για κάτι παραπάνω, για κάτι πιο μεγάλο.

Μετά από χρόνια, αντίπαλος της θα είναι μια ομάδα από το πάνω ράφι. Μια χώρα με τέσσερα παγκόσμια κύπελλα και ένα όνομα ισάξιο της Βραζιλίας και της Γερμανίας. Ναι, θα μου πείτε και το Βέλγιο τι ήταν; Δεν είχε «αστέρια» στο ρόστερ του; Παρότι έχει παικταράδες, δεν έχει τη φανέλα, το πρεστίζ και την αύρα της Εθνικής Ιταλίας. Και σίγουρα δεν έχει τίτλο.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπορεί να υψώσει ανάστημα και με νίκη να μπει ξανά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Όχι σε αυτά της χώρας μας, αλλά σε εκείνα των ισχυρών κρατών. Προς Θεού, δεν λέω ότι είμαστε καλύτεροι ή ισάξιοι των γειτόνων μας. Ωστόσο επειδή η μπάλα είναι στρογγυλή και γυρίζει, όλα γίνονται!

Είναι η ευκαιρία (ας γίνομαι κουραστικός που το ξαναλέω) και για τους ποδοσφαιριστές. Να δείξουν πραγματικά τις ικανότητες τους απέναντι σε ένα θηρίο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και αν το πράξουν, μόνο κέρδος θα έχουν. Από τον Αναστασιάδη και τον αρχηγό Σωκράτη Παπασταθόπουλο (έχει πολλά τέτοια ματς στο παλμαρέ του)μέχρι τον Βαλεριάνο που έκανε ντεμπούτο στην Αττάλεια, καταλαβαίνουν πως η σαββατιάτικη συνάντηση στο Μαρούσι είναι κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι προκριματικού γύρου.

Εξάλλου, ακόμα και εκείνοι που δεν τρέφουν και τη μεγαλύτερη αγάπη για τη «γαλανόλευκη» θα κάτσουν στο καναπέ τους για να τη δουν απέναντι στους Ιταλούς. Έτσι, για να τη χαζέψουν βρε αδερφέ. Ακόμη ένας λόγος για τους παίκτες να πείσουν και εκείνους πως η Ελλάδα θέλει να γυρίσει τούμπα την εις βάρος της κατάσταση με τους δύο αποκλεισμούς (Euro 2016 και Μουντιάλ το 2018).

Ε, λοιπόν αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να το κάνει. Μπροστά σε όλη την Ευρώπη να την παρακολουθεί, η Εθνική μας έχει τα κότσια και τον χαρακτήρα να κάνει… θόρυβο ξανά. Όπως το 1993 με την Ρωσία (για εκείνους που δεν θυμούνται ή για τους μικρότερους, έδρα ήταν και τότε το ΟΑΚΑ). Οι Μαχλάς, Τσιαντάκης, Σαραβάκος μπροστά σε 60.000 χιλιάδες Έλληνες «σόκαραν» τη Ρωσία και πήραν το εισιτήριο για τις ΗΠΑ.

Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την νέα προσπάθεια, να δώσει το «παρών» να πάει στο Ολυμπιακό Στάδιο και να παροτρύνει με τη φωνή του. Σίγουρα το συγκεκριμένο γήπεδο δεν αποτελεί την πιο «καυτή» έδρα, ωστόσο το έχουμε δει και από την καλή και από την ανάποδη. Μαζί με τον Γαλανόλευκο Φάρο (Πανελλήνιος σύλλογος Εθνικής Ελλάδος), ο κόσμος πρέπει να δώσει το «παρών» στο «Σπύρος Λούις». Η εικόνα του Οκτώβρη κόντρα στην Ουγγαρία είναι προς αποφυγή.

Είναι απαραίτητο το Σάββατο (8/3), το Μαρούσι να γίνει ο προορισμός του Έλληνα φιλάθλου. Για να λέμε και την πικρή αλήθεια άλλο να παίζεις μπροστά σε 20.000 και άλλο σε 2.000 άτομα και στον συγκεκριμένο αγώνα, οι ποδοσφαιριστές θα χρειαστούν την παρουσία όλων μας. Τόσο για τη νίκη, όσο και γιατί θα προσπαθήσουν να υψώσουν ξανά την ελληνική σημαία!