Τουρκία – Ελλάδα 2-1: Πλήρωσε τα πειράματα (vids)

Η εναλλακτική αμυντική διάταξη της Εθνικής, με τους Κουρμπέλη και Βαλεριάνο (!) δίδυμο στόπερ και τον Μαυρία δεξί μπακ εκτέθηκε στην Αττάλεια.

Τουρκία – Ελλάδα 2-1: Πλήρωσε τα πειράματα (vids)

Η ορεξάτη στο πρώτο ημίχρονο Τουρκία έκανε πάρτι στην καρδιά των γαλανόλευκων μετόπισθεν και πήρε εύκολα τη φιλική νίκη με γκολ των Τσενγκίζ (11’) και Καραμάν (17’).

Τουρκία - Ελλάδα: Τα δυο γκολ των Τούρκων στα πρώτα 17 λεπτά (vids)

Δοκάρι είχε η Τουρκία με τον Γιοκουσλού (39’) και η Εθνική με τον Σάμαρη (24’).

Έπεσε εντελώς ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Συνολικά ακίνδυνη και στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού η Εθνική, τροφοδοτήθηκαν ελάχιστα οι σέντερ φορ Κουλούρης, Ντουρμισάι, όμως στο τέλος ο Κουρμπέλης έβαλε το γκολ της τιμής.


ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
6’: Ο Φορτούνης εκτός περιοχής σούταρε και ο Τσακίρ μπλόκαρε εύκολα.
24’: Ο Σάμαρης κινήθηκε στον άξονα και σούταρε με το δεξί στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι.
29’: Ο Γιαζεσί κινήθηκε κάθετα στον άξονα και σούταρε εκτός περιοχής με το δεξί στέλνοντας τη μπάλα πάνω από την εστία.
31’: Ο Μασούρας έκανε την κίνηση από δεξιά και γύρισε στον Πέλκα που από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε άτσαλα στην κίνηση άουτ.
32’: Ο Γιαζετσί μπήκε από αριστερά στην περιοχή και γύρισε στον Τοσούν αλλά το σουτ απέκρουσε ο Πασχαλάκης.
39’: Ο Γιαζετσί εκτέλεσε φάουλ με αριστερό εσωτερικό φάλτσο και ο Γιοκοσλού πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
41’: Ο Φορτούνης κινήθηκε κάθετα στον άξονα και από τα ημικύκλιο έπιασε δεξί βολέ στέλνοντας τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι.
49’: Ο Τοσούν κινήθηκε κάθετα στην πλάτη της άμυνας της Εθνικής, αλλά το πλασέ του απέκρουσε σωτήρια με το σώμα ο Πασχαλάκης.
79’: Ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε φάουλ και ο προωθημένος Κουρμπέλης πήρε κεφαλιά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
83’: Ο Γιαλτσίν από καλή θέση στην περιοχή σούταρε αλλά ο Πασχαλάκης σε ετοιμότητα απομάκρυνε τη μπάλα.
90+ Ο Κουρμπέλης έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από σουτ του Κολοβού και μείωσε σε 2-1 στην τελευταία φάση του αγώνα.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Τσακίρ, Σανγκαρέ, Mεράς, Αϊχάν, Σογιουντσού, Γιοκουσλού (λ. τ. 61’ Τεκντεμίρ), Τουφάν (46’ Οζιακούπ), Τσενγκίζ (80’ Εμρέ), Γιαζετσί (46’ Καχβετσί), Τοσούν (λ. τ. 55’ Γιαλτσίν), Καραμάν (46’ Ομούρ).

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Μαυρίας (73’ Κότσιρας), Κούτρης (46’ Σταφυλίδης), Βαλεριάνος (54’ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης, Σιώπης (75’ Μάνταλος), Σάμαρης, Μασούρας (65’ Ντουρμισάι), Πέλκας (46’ Κολοβός), Φορτούνης, Κουλούρης.

Ο Ρουμάνος διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στους Οζιακούπ και Κουρμπέλη.