Euro K17: Πρωταθλήτρια η Ολλανδία με έξι παίκτες του Άγιαξ στην ενδεκάδα (highlights)

Η εθνική Ολλανδίας Κ17 επικράτησε της Ιταλίας με 4-2 και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Euro K17: Πρωταθλήτρια η Ολλανδία με έξι παίκτες του Άγιαξ στην ενδεκάδα (highlights)

Η χρυσή γενιά του Άγιαξ φαίνεται πως θα έχει συνέχεια, καθώς η Εθνική Ολλανδίας στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης K17, με έξι παίκτες που ξεκίνησαν στην αρχική ενδεκάδα να αγωνίζονται στις ακαδημίες του "Αίαντα".

Οι "οράνιε" αντιμετώπισαν την Ιταλία στον τελικό και άνοιξαν το σκορ στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης με κοντινή προβολή του Χάνσεν. Στο 37' ο Μπάνις με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0 και στο 45' ο Μάατσεν με υπέροχο μακρινό σουτ διαμόρφωσε το 3-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Ιταλοί μπήκαν πιο δυναμικά στο δεύτερο μισό και στο 56' με δυνατό γυριστό σουτ ο Κολόμπο μείωσε σε 3-1 και έδωσε ελπίδες στους συμπαίκτες του, όμως οι Ολλανδοί πέτυχαν και άλλο τέρμα με τον Ουνουβάρ στο 70ο λεπτό. Ο Κολόμπο σκόραρε ξανά για την "σκουάντρα ατζούρα" στο 89' για το τελικό 4-2.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που η Ολλανδία κατακτά την διοργάνωση και για δεύτερη διαδοχική χρονιά, έχοντας νικήσει πάλι την Ιταλία στον τελικό στα πέναλτι.

Στην διοργάνωση συμμετείχε και η Ελλάδα, η οποία τερμάτισε 4η με ένα βαθμό στον πρώτο όμιλο με την διοργανώτρια Ιρλανδία, τις Βέλγιο και Τσεχία.

Δείτε τα στιγμιότυπα: