Κολοβός: Οι χιαστοί, ο χαμός του πατέρα του και το γκολ στη Βοσνία

Η ιστορία του 25χρονου άσου που αγωνίζεται δανεικός στην Ομόνοια και πέτυχε το «χρυσό» γκολ της Ελλάδας στη Βοσνία.

Κολοβός: Οι χιαστοί, ο χαμός του πατέρα του και το γκολ στη Βοσνία

Αξέχαστη θα μείνει η 26η Μαρτίου 2019 στον Δημήτρη Κολοβό. Ο 25χρονος άσος που αγωνίζεται στην Ομόνοια με τη μορφή του δανεισμού από την Μαλίν στο 85’ του αγώνα με τη Βοσνία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 και χαρίζοντας έναν πολύτιμο βαθμό στην Ελλάδα σε μία πολύ δύσκολη έδρα.

Ο Κολοβός σκόραρε με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ζέκα και η Ελλάδα έφυγε αλώβητη από τη Ζένιτσα. Για τον 25χρονο άσο αυτό το γκολ είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό. Είναι το πρώτο που σημειώνει με την ανδρική ομάδα της Ελλάδας στην 5η του συμμετοχή με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Έχει κάνει συμμετοχές με τις μικρές εθνικές ομάδες και έχει σκοράρει τρεις φορές με την Κ21, μία με την Κ20 και 5 με την Κ19. Ο Κολοβός είναι ένα παιδί που έχει περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις και είχε τεράστια ανάγκη ένα τέτοιο γκολ για να πάρει τα πάνω του.

Τη φετινή σεζόν την ξεκίνησε από τη Βίλεμ στην οποία είχε παραχωρηθεί δανεικός από τη Μαλίν. Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, οι οποίοι δεν λένε να τον αφήσουν σε ησυχία. Έπαιξε σε ελάχιστα παιχνίδια και τον Ιανουάριο η Βίλεμ διέκοψε το δανεισμό και η Μαλίν τον παραχώρησε δανεικό στην Ομόνοια. Θυμίζουμε πως η Μαλίν τον είχε πάρει δανεικό από τον Ολυμπιακό και το καλοκαίρι του 2017 προχώρησε στην αγορά του έναντι 700 χιλιάδων ευρώ.

Ο Κολοβός έχει σταθεί πολύ άτυχος όλα αυτά τα χρόνια με αποκορύφωμα τον Φλεβάρη του 2017 όταν σε αγώνα της Μαλίν με τη Λόκερεν υπέστη ρήξη χιαστών. Έμεινε εκτός δράσης για έξι μήνες, ενώ και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν είχε υποστεί θλάση. Ήταν αυτό που του το χρωστούσε και το είχε ανάγκη σε μία εποχή που προσπαθεί να πάρει ξανά τα πάνω του.

Ο άσος της Ομόνοιας έχει περάσει πολλές δυσκολίες στη ζωή του. Σε ηλικία 18 ετών έπαθε τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό. Όταν προσπάθησε να πάρει τα πάνω του έχασε το στήριγμα του, τον πατέρα του. Το 2013 ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή και η μητέρα του ανέλαβε το δύσκολο έργο να μεγαλώσει τα τέσσερα παιδιά της. Ο Δημήτρης ήταν ο μεγαλύτερος και αυτός που πάλεψε για όλους τότε, κόντρα στις ατυχίες του και στις δυσκολίες. Η μεταγραφή στον Ολυμπιακό ήταν μία δικαίωση των κόπων του αν και δεν πήρε ποτέ την ευκαιρία του.

Μετά το παιχνίδι με τη Βοσνία ο Κολοβός αφιέρωσε αυτό το γκολ στον πατέρα του με ανάρτηση του στα social media. Ένα νέο ξεκίνημα κάνει στην καριέρα του με συμπαίκτες του που είναι φίλοι του να τον πιστεύουν και να είναι δίπλα του, όπως ο Δημήτρης Σιόβας.

Αυτός είναι ο ήρωας της Ζένιτσα, ένα παιδί που έχει μάθει να παλεύει κόντρα σε δυσκολίες και ατυχίες...