Ετοιμαστείτε: Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια - Στη θέση του Nations League

Η πρόταση που κατατέθηκε στο πρόσφατο συνέδριο της FIFA, στη Ρουάντα.

Ετοιμαστείτε: Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια - Στη θέση του Nations League

Το πρώτο Natons League δεν αποκλείεται να είναι και το τελευταίο αν γίνει δεκτή η πρόταση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας Ν. Αμερικής, Αλεχάντρο Ντομίνγκες Γουίλσον Σμιθ στο πρόσφατο συνέδριο της FIFA, στη Ρουάντα. Συγκεκριμένα, υπέβαλε πρόταση για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια και όχι τέσσερα που είναι σήμερα κάτι που ουσιαστικά καταργεί τη Nations League.

«Η πρόταση που κάναμε είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο να γίνεται κάθε δύο χρόνια και όχι κάθε τέσσερα. Αντί για το Nations League, μπορούμε να έχουμε Μουντιάλ κάθε δύο έτη. Μια διοργάνωση που θα είναι για όλους. Εάν περάσουμε σε έναν διετή κύκλο, οι παίκτες θα μπορούν να παίζουν σε τέσσερα Μουντιάλ στην καριέρα τους. Αν παραμείνει η διοργάνωση στη σημερινή της μορφή, οι ποδοσφαιριστές θα παίζουν το πολύ σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα. Δεν θα υπάρχει τόσο μεγάλη αναμονή. Βλέπουμε ότι έχουμε μπροστά μας μια ευκαιρία και έχουμε κάνει τη σχετική πρόταση στη FIFA», είπε αρχικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Νοτίου Αμερικής σκέφτεται το ενδεχόμενο να συμμετέχει ενεργά στο Nations League, ωστόσο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, τη δεδομένη στιγμή η πρόταση το Μουντιάλ να διεξάγεται κάθε δύο έτη φαντάζει πιο βιώσιμη λύση. «Υπάρχει επίσης πρόταση το Nations League να γίνει παγκόσμιο. Αλλά το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια είναι πιο βιώσιμη λύση. Θα έλεγα ότι υπάρχουν και άλλες πολλές λύσεις. Η FIFA θα μπορούσε να βγάλει περισσότερα κέρδη και φυσικά να μοιράζει στις χώρες περισσότερα χρήματα», πρόσθεσε.

Η πρόταση που έχει καταθέσει ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες Γουίλσον-Σμιθ εξετάζεται και θα συζητηθεί στα επόμενα συνέδρια της παγκόσμιας ομοσπονδίας.