Ελλάδα-Νησιά Φερόε 1-0: Ιδανική πρεμιέρα για την Εθνική Γυναικών

«Με το δεξί» μπήκε η Ελλάδα στα προκριματικά του Euro καθώς επικράτησε με 1-0 των Νησιών Φερόε χάρη στο πέναλτι της Βεατρίκης Σαρρή που κέρδισε η 18χρονη Χαλατσογιάννη.

Ελλάδα-Νησιά Φερόε 1-0: Ιδανική πρεμιέρα για την Εθνική Γυναικών

Ιδανική πρεμιέρα για την Ελλάδα στα προκριματικά του Euro! Η Εθνική Γυναικών νίκησε 1-0 τα Νησιά Φερόε μπροστά σε περίπου 2.000 φιλάθλους στο «Θ. Βαρδινογιάννης» με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Βεατρίκης Σαρρή στο 55’.

Η ομάδα του Αλέξανδρου Κατηκαρίδη ήταν σαφώς ανώτερη, κυκλοφόρησε τη μπάλα, δημιούργησε ευκαιρίες και έφτασε στους πρώτους της τρεις βαθμούς στον όμιλο.

Τα Νησιά Φερόε είχαν δοκάρι με την Γιόχανσεν στο 33’ ενώ και η «γαλανόλευκη» είχε δοκάρι με την Γκούνηστο 44’. Η Εθνική Γυναικών έκοψε τον «γόρδιο δεσμό» όταν στο 54’ η 18χρονη Γεωργία Χαλατσογιάννη, που έπαιξε πρώτη φορά βασική, έκλεψε τη μπάλα και κέρδισε το πέναλτι με την Βεατρίκη Σαρρή να ευστοχεί για το 1-0.

Έτσι η Ελλάδα στρέφει την προσοχή της στην αναμέτρηση με την Ανδόρρα εκτός έδρας την ερχόμενη Τρίτη (9/4). Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου το Μαυροβούνιο διέλυσε με 6-1 την Ανδόρρα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ – ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ 1-0

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

Διαιτήτρια: Ρ. Βεχάπι (Κόσοβο)

Σκόρερ: 55’ (π.) Σαρρή

Κίτρινες: 49’ Πατερνά – 44’ Κλάκστεϊν

Συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (4-3-3): Νάση, Παλαμά, Γκούνη, Πατερνά (62’ Μιχαλοπούλου), Μήτκου, Μάρκου, Κακαμπούκη, Σαρρή, Γιαννακά (62’ Χαμαλίδου), Χαλατσογιάννη (84’ Παπαδοπούλου), Σπυριδωνίδου (84’ Μωραΐτου)

ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ (4-3-3): Ούστερου, Γιόχανσεν, Ράιαν, Γιένσεν, Λαμχόγκε, Τορολσβντότιρ (83’ Λίσμπεργκ), Κρίστιανσεν, Γιάκομπσεν (83’ Σβαρβάνταλ), Σέβνταλ (59’ Κλέμεντσεν), Μπενμπάκουρα (59’ Όλσεν), Κλάκστεϊν