Γεωργία-Ελλάδα 4-2 πέν. (0-0 κ.δ.): «Λύγισε» στα πέναλτι και αποχαιρέτησε το Euro

Την ήττα με 4-2 στα πέναλτι γνώρισε η Εθνική Ελλάδας στην Τιφλίδα από την Γεωργία μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση και αποχαιρέτησε το όνειρο του Euro. Αστόχησαν Μπακασέτας και Γιακουμάκης. Δοκάρι στο 103’ ο Μαυροπάνος.

Γεωργία-Ελλάδα 4-2 πέν. (0-0 κ.δ.): «Λύγισε» στα πέναλτι και αποχαιρέτησε το Euro

Αποχαιρέτησε το όνειρο της επιστροφής σε ένα Euro η Εθνική Ελλάδας. Η «γαλανόλευκη» έχασε με 4-2 στα πέναλτι από την Γεωργία στην Τιφλίδα μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση και δεν θα βρεθεί το καλοκαίρι στην Γερμανία.

Σε ένα παιχνίδι όπου έπαιξε υποδειγματικά άμυνα αλλά της έλειψε η καλή τελική στην επίθεση, η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ είδε τον Μαυροπάνο να σημαδεύει το δοκάρι στο πρώτο μέρος της παράτασης.

Εν τέλει, ο Μπακασέτας και ο Γιακουμάκης αστόχησαν στην διαδικασία των πέναλτι και έτσι η Γεωργία ήταν εκείνη που πήρε το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Γεωργιανοί θέλησαν να μπουν δυνατά στο παιχνίδι, προκειμένου να αιφνιδιάσουν την Ελλάδαεκμεταλλευόμενοι την δύναμη της έδρας. Ο Κβαρατσκέλια κινούταν σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό προσπαθώντας να βρει χώρους. Η Εθνική Ομάδα όμως απορρόφησε την αρχική πίεση και όσο περνούσαν τα λεπτά κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο.

Γενικότερα το πρώτο μέρος είδε τις δύο ομάδες να κλείνουν καλά τους χώρους και να μην επιτρέπουν απειλητικές τελικές μπροστά στις δύο εστίες. Το παιχνίδι περιορίστηκε σε δυνατές μονομαχίες σε κάθε μήκος και πλάτος του γηπέδου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με τις δύο ομάδες να μην ρισκάρουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι για όλη την διάρκεια του παιχνιδιού δεν είχαμε καμία τελική στην κανονική ροή του παιχνιδιού, όλες οι τελικές είχαν προέλθει από στημένες μπάλες.

Οι δύο ομάδες, οι οποίες έμοιαζαν συμφιλιωμένες με την ιδέα της παράτασης, δεν κατάφεραν να βρουν καλές τελικές και μοιραία το ενενηντάλεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Στο πρώτο μέρος της παράτασης η Εθνική Ομάδα «πάτησε γκάζι» και βρήκε ευκαιρίες, με σουτ του Μπακασέτα, του Μπουχαλάκη και του Ρότα. Η πιο μεγάλη στιγμή όμως ήταν όταν ο Μαυροπάνος σημάδεψε το δοκάρι στο 103’ από το κόρνερ του Τσιμίκα. Στο 105’ όμως, ο στόπερ της Γουέστ Χαμ έκανε λάθος και λίγο έλειψε να βρει δίχτυα ο Κβαρατσκέλια, όμως ο Βλαχοδήμος είχε απάντηση.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου της παράτασης οι Γεωργιανοί έχασαν το μεγάλο τους «όπλο», τον αστέρα της Νάπολι, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στο 108’. Οι μονομαχίες μέχρι το φινάλε ήταν ομηρικές, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται τελικά στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Τα πέναλτι:

1-0 Κοχορασβίλι

Απόκρουση Τερματοφύλακα, Μπακασέτας

2-0 Νταβιτασβίλι

2-1 Μασούρας

Άουτ, Μικαουτάντζε

2-2 Μπουχαλάκης

3-2 Ντβάλι

Άουτ, Γιακουμάκης

4-2 Κβεκβεσκίρι

Μικρογραφία

ΓΕΩΡΓΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 0-0

Γήπεδο: «Μπόρις Παϊχάντζε»

Σκόρερ: -

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Κίτρινες: 42’ Ζιβζιβάντζε, 50’ Κβιρκβέλια - 6’ Μπάλντοκ, 35’ Χατζηδιάκος, 44’ Μαυροπάνος, 90 Κωνσταντέλιας, 90’+3’ Ρότα.

Κόκκινη: 45’+2’ Λόρια - 45’+2’ Τζαβέλλας.

Συνθέσεις:

ΓΕΩΡΓΙΑ (Γ. Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι - Κβιρκβέλια, Κάσια, Ντβαλί – Σενγκέλια (86’ Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι (104’ Κβεκβεσκίρι), Κοχορασβίλι, Κακαμπάντζε – Τσακβετάτζε (104’ Νταβιτασβίλι), Ζιβζιβάντζε (75’ Μικαουτάτζε), Κβαρατσκέλια (108’ Κβιλιτάϊα)

ΕΛΛΑΔΑ (Γκ. Πογέτ): Βλαχοδήμος – Μπάλντοκ (60’ Ρότα), Χατζηδιάκος (106’ Ρέτσος), Μαυροπάνος, Τσιμίκας – Κουρμπέλης (67’ Σιώπης), Μάνταλος (98’ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας- Πέλκας (60’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (91’ Γιακουμάκης), Μασούρας