Ντεσάμπ: «Δεν κάναμε αυτό που έπρεπε κόντρα στη Γερμανία, να μην μας συμβεί και στο Euro»

Προβληματισμένος ο Ντιντιέ Ντεσάμπ με την εικόνα της Γαλλίας στην ήττα από τη Γερμανία με 2-0.

Ντεσάμπ: «Δεν κάναμε αυτό που έπρεπε κόντρα στη Γερμανία, να μην μας συμβεί και στο Euro»

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ εξέφρασε τον προβληματισμό του για την «έλλειψη επιθετικότητας και αποφασιστικότητας» των παικτών του, λίγο μετά την εντός έδρας ήττα με 2-0 που γνώρισαν οι «πετεινοί» από την Γερμανία, σε φιλική αναμέτρηση.

«Δεν μπορέσαμε να ανέβουμε στο επίπεδο του αντιπάλου όσον αφορά στην επιθετικότητα και στην αποφασιστικότητα. Η γερμανική ομάδα έκανε ένα πολύ καλό ματς. Δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Ήμασταν ικανοί για αυτό; Αυτή είναι η ερώτηση που κάνω. Δεν το κάναμε και το διεθνές επίπεδο είναι... αδίστακτο», σχολίασε ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Η Γερμανία μας έδωσε ένα ματς με μεγάλη ένταση από την αρχή του αγώνα και ειδικά στο πρώτο τέταρτο. Αντιδράσαμε, αλλά χωρίς επιτυχία και με διακοπές. Πρέπει να το αποδεχθούμε ακόμα κι εάν δεν είναι καλό. Πρέπει να ξέρουμε τι να κάνουμε, για να μην μας συμβεί σε τρεις μήνες και στο Euro. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι όλη η ομάδα ήταν πολύ κουρασμένη. Υπήρχαν επίσης κάποιες δυσλειτουργίες. Δεν ανησυχώ. Αλλά είχαμε πολλές δυσκολίες και αυτό θα πρέπει να μας κάνει να προβληματισθούμε».

Ερωτηθείς για την απουσία λόγω τραυματισμού του Αντουάν Γκριεζμάν, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2017, ο Ντεσάμπ δεν θέλησε να συνδέσει αυτήν την αποτυχία με τον έμπειρο άσο της Ατλέτικο Μαδρίτης:

«Δεν χρειαζόμουν αυτό το ματς για να μάθω την σημασία του Αντουάν, αλλά εάν ήταν εδώ, θα ήταν επίσης περίπλοκο. Εναι πολύ δύσκολο να υπάρχεις στο υψηλότερο επίπεδο».