Εθνική: Οι τρεις «γαλανόλευκες» αρετές της νίκης και ο κύκλος που κλείνει

Η σπουδαία εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδας, οι τρεις αρετές που ξεδίπλωσε στο χορτάρι και ο επιτυχημένος κύκλος που κλείνει. 

Εθνική: Οι τρεις «γαλανόλευκες» αρετές της νίκης και ο κύκλος που κλείνει

Την καλύτερή της εμφάνιση την τελευταία διετία πραγματοποίησε χθες (21/3) το βράδυ η Εθνική Ελλάδας και μάλιστα στο πιο σημαντικό παιχνίδι – μέχρι το επόμενο. Το συγκρότημα του Γκας Πογέτ έκλεισε έναν μεγάλο κύκλο πραγματοποιώντας τον στόχο της, να φτάσει μέχρι τον τελικό των μπαράζ του EURO 2024.

Από εδώ και πέρα απομένουν ενενήντα λεπτά σε μια αφιλόξενη έδρα, τα οποία όμως δεν θα αλλάξουν το γεγονός ότι πλέον η «γαλανόλευκη» έχει ταυτότητα, έχει αυτοματισμούς και ψυχολογία. Τρεις αρετές τις οποίες «ξεδίπλωσε» στο χορτάρι της «OPAP Arena» με τους Καζάχους να παρακολουθούν αποσβολωμένοι τους Έλληνες διεθνείς να στέλνουν κατά βούληση την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν «με το μαχαίρι στα δόντια» και αποφασισμένοι να πάρουν από νωρίς τα ηνία. Πιο σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα είχε τον έλεγχο σε κάθε μήκος του γηπέδου, κυκλοφορώντας με χαρακτηριστική άνεση την μπάλα, λειτουργώντας με αξιοθαύμαστη ομοιογένεια.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι βοήθησαν και οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και φάνηκε πως είναι ξεκάθαρα μια ομάδα κατώτερης δυναμικότητας από την Εθνική μας. Ένα γεγονός πάντως το οποίο δεν αναιρεί τα όσα έδειξαν οι Έλληνες στο γήπεδο, αφού για να παίζεις σε μεγάλες διοργανώσεις πρέπει να «βάζεις από κάτω» τους υποδεέστερους αντιπάλους, όπως έκανε η Ελλάδα επί Ρεχάγκελ και Σάντος και όπως κάνει πλέον με τον Πογέτ «στο τιμόνι».

Ο Γιώργος Μασούρας ξεχώρισε ξανά με την «γαλανόλευκη» μοιράζοντας δύο ασίστ, ο Πέλκας σκόραρε και κέρδισε το πέναλτι, οι Μπακασέτας και Ιωαννίδης βρήκαν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δίχτυα και ο Κουρμπέλης έμοιαζε με… μετρονόμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Πιθανώς πάντως στην Γεωργία να χρειαστεί ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Ανδρέα Μπουχαλάκη, προκειμένου να «ταξιδέψει» την μπάλα και να αποσωβήσει την πίεση που θα ασκήσει στον Ελληνικό άξονα η παρέα του… Κβαραντόνα.

Από εκεί και πέρα, ο Γκας Πογέτ θα αισθάνεται δικαιωμένος για το γεγονός πως έφερε ξανά τον κόσμο στο πλευρό της Εθνικής. Το sold-out στο χθεσινό παιχνίδι ήταν το επιστέγασμα ενός άκρως επιτυχημένου κύκλου που θα κλείσει την Τρίτη (26/3) στην Γεωργία. Του πρώτου επιτυχημένου κύκλου έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Για να «χτίσει» πάνω σε αυτό, γνώμη μας είναι πως, η ΕΠΟ θα πρέπει να ανανεώσει άμεσα το συμβόλαιο του Ουρουγουανού προπονητή, κάτι το οποίο αν μη τι άλλο δεν θα έπρεπε να «τραβήξει» μέχρι τώρα.