Γεωργία – Λουξεμβούργο 2-0: Στον δρόμο της Ελλάδας με οδηγό τον Ζιβζιβάτζε

Με δύο γκολ του Μπουντού Ζιβζιβάτζε η Γεωργία νίκησε 2-0 το Λουξεμβούργο στην Τιφλίδα και θα αντιμετωπίσει στον τελικό των playoffs το νικητή του Ελλάδα – Καζακστάν για μια θέση στο Euro 2024. Ασίστ και δοκάρι ο Σενγκέλια του Παναιτωλικού.

Γεωργία – Λουξεμβούργο 2-0: Στον δρόμο της Ελλάδας με οδηγό τον Ζιβζιβάτζε

Την πρόκρισή της στον τελικό των playoffs του Euro 2024 πανηγύρισε η Γεωργία. Οι «σταυροφόροι» κέρδισαν 2-0 το Λουξεμβούργο στην Τιφλίδα για τα ημιτελικά των playoffs της διοργάνωσης και προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Ελλάδα – Καζακστάν με έπαθλο μια θέση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα φιλοξενήσει η Γερμανία το καλοκαίρι στα γήπεδά της.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο ματς στην Τιφλίδα και στο 13’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ όταν από την επιθετική προσπάθεια του Μπουντού Ζιβζιβάτζε η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Με το Λουξεμβούργο ανήμπορο να αντιδράσει, η Γεωργία συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (40') δικαιώθηκε για την υπεροχή της και άνοιξε το σκορ με τον Ζιβζιβάτζε (1-0).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο 45λεπτο το Λουξεμβούργο δεν έκανε ούτε ένα σουτ προς την αντίπαλη εστία, ενώ δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε ένα κόρνερ.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 53’ ακυρώθηκε γκολ του Ζέρσον Ροντρίγκες μέσω VAR για το Λουξεμβούργο, ενώ σα να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, στο 58’ έμειναν και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαξίμ Σανό.

Με τη βροχή να πέφτει δυνατά στην Τιφλίδα και να δυσχεράνει το έργο των παικτών, το Λουξεμβούργο είχε πλέον ένα… βουνό να ανέβει για να αποσοβήσει την ήττα και τον αποκλεισμό και όσο κι αν προσπάθησε τελικά δεν τα κατάφερε.

Η Γεωργία εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και αφού πρώτα είχε δοκάρι στο 58’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεβάν Σενγκέλια του Παναιτωλικού, στο 63’ έφτασε τελικά στο 2-0.

Ο Σενγκέλια έβγαλε αυτή τη φορά την ασίστ και ο Μπουντού Ζιβζιβάτζε σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι. Ως το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Γεωργία πανηγύρισε τελικά την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό των playoff.

ΓΕΩΡΓΙΑ (3-4-3): Μαμαρντασβίλι - Κβιρκβέλια, Κάσια, Ντβάλι – Σενγκέλια (72’ Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι, Κοχορασβίλι (87’ Κανκάβα), Κακαμπάτζε – Μικαουτάτζε (77’ Νταβιτασβίλι), Ζιβζιβάτζε (86’ Κβιλιτάια), Τσακβετάτζε (77’ Κβεκβεσκίρι)

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (5-3-2): Μορίς - Γιανς, Μπόνχερτ, Μαχμούτοβιτς (90’ Μουράτοβιτς), Σανό, Πίντο (42’ Μάρτινς) – Όλεσεν (77’ Τιλ), Περέιρα, Μπαρέιρο - Μπόρχε Σάντσες (77’ Κούρτσι), Ροντρίγκες (90’ Κόρατς)

Το πρόγραμμα των playoffs
ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
ΣΗΜΕΡΑ
Γεωργία – Λουξεμβούργο 2-0
21.45: Ελλάδα – Καζακστάν

ΤΕΛΙΚΟΣ
26/3: Γεωργία - Ελλάδα ή Καζακστάν