Κατηκαρίδης: «Αυτές οι κυρίες αξίζουν τον σεβασμό και την αγάπη όλων» (vid)

Για την πρόοδο που σημείωσε η Εθνική Γυναικών κατά την παρουσία της στο UEFA Women's Nations League μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέξανδρος Κατηκαρίδης, επισημαίνοντας πως τα καλύτερα είναι μπροστά για τις διεθνείς. 

Κατηκαρίδης: «Αυτές οι κυρίες αξίζουν τον σεβασμό και την αγάπη όλων» (vid)

Ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Αλέξανδρος Κατηκαρίδης μίλησε μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την Πολωνία στο Σοσνοβιέκ για το UEFA Women's Nations League και έδωσε συγχαρητήρια στις παίκτριες του για τις εμφανίσεις που πραγματοποιήσαν σε όλες τις αναμετρήσεις του ομίλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω την υπερηφάνεια μου για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν οι κυρίες μου σήμερα. Σε ένα ματς που για άλλη μια φορά είδαμε το σκληρό πρόσωπο του ποδοσφαίρου. Μέχρι να δεχθούμε το γκολ θεωρώ πως είμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, ο οποίος κατέβηκε πλήρη σύνθεση και αυτό μας λέει κάτι. Πριν πετύχει το γκολ ο αντίπαλος χάσαμε μια ξεκάθαρη ευκαιρία. Το γκολ που δεχθήκαμε επηρρέασε την ψυχολογία μας σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες. Αφήσαμε μέτρα περισσότερα στον αντίπαλο, δεν είχαμε ψυχραιμία στις ανακτήσεις κατοχής παραπάνω. Ο αντίπαλος σε ένα πολύ γνώριμό του περιβάλλον μπόρεσε και είχε την κυριαρχία. Εγώ θα μείνω όμως στο ότι παρότι δεχθήκαμε και δεύτερο γκολ προσπαθήσαμε μέχρι και το τελευταίο λεπτό, η ομάδα οργανωμένα, συγκεντρωμένες οι κοπέλες με απίστευτα ψυχικά αποθέματα να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να μειώσουν το σκορ μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Τον απόλυτο σεβασμό μου για τα σημεία του παιχνιδιού στα οποία έκαναν μαθήματα διατήρησης κατοχής και επιθετικής λειτουργίας μέσα σε τέτοιες συνθήκες, οι οποίες είναι πάρα πολύ δύσκολες, όχι μόνο για Ελληνίδες αλλά και για άνδρες Έλληνες θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο.

Έπαιξαν ποδόσφαιρο συνδυαστικό, οργανωμένο, δίνοντας την ψυχή τους. Θεωρώ ότι όλοι μας θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό.

Κλείνοντας, θα πω ότι είμαστε πλήρως ανταγωνιστικοί εκτός ενός παιχνιδιού. Υπήρξε τεράστια βελτίωση, σε όλα τα παιχνίδια, και ατομικά και ομαδικά. Φυσικά αυτό είναι δική μου εκτίμηση, ο καθένας μπορεί να έχει τις δικές του εκτιμήσεις. Εγώ θα πω όμως ένα πράγμα γιατί θέλω πάντα να μιλάω με επιχειρήματα, είμαι πραγματιστής από την φύση μου: όταν κάνεις ομάδες όπως η Ουκρανία ή η Σερβία να κάνουν καθυστέρηση για να καταφέρουν να σε κερδίσουν ή να πάρουν κάποιο αποτέλεσμα. Όταν κάνεις την Πολωνία να κατεβαίνει πλήρη σύνθεση και να τις έχεις στο 0-0 να φωνάζουν, να διαμαρτύρονται και να μαλώνουν μεταξύ τους και να δημιουργείς θέμα σε τέτοιες ομάδες, αυτό είναι ένα μεγάλο παράσημο για αυτές τις κυρίες.

Θέλω να τις πω ότι πραγματικά έκανα ότι καλύτερο να τις βοηθήσω και να με συγχωρέσουν αν σε κάτι δεν έκανα καλά. Αξίζουν τον σεβασμό και την αγάπη όλων και για ότι έχει συμβεί είτε καλό είτε κακό στο πλαίσιο του Νέισονς Λιγκ θα πρέπει να κρατήσουμε τα πάντα γιατί αυτή η ομάδα μεγαλώνει, έχει όλο το μέλλον μπροστά της και πέρασε τα δύσκολα. Πλέον τα εύκολα είναι μπροστά της και θα το δουν και οι ίδιες στην συνέχεια και όλος ο κόσμος».

Δείτε σε video τις δηλώσεις του κ. Κατηκαρίδη: