Πολωνία - Ελλάδα 2-0: Έμεινε με το παράπονο...

Η Εθνική Γυναικών γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Πολωνία και υποβιβάστηκε στη League C του UEFA Women's Nations League. Αμφισβητούμενα και τα δύο γκολ των γηπεδούχων για οφσάιντ, διαμαρτύρεται για πέναλτι στο 75' η Ελλάδα. 

Πολωνία - Ελλάδα 2-0: Έμεινε με το παράπονο...

Όπως σε όλη την διάρκεια αυτού του UEFA Women's Nations League, έτσι και στην τελευταία της αναμέτρηση η Εθνική Γυναικών στάθηκε εξαιρετικά άτυχη και γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Πολωνία. Έτσι, σε συνδυασμό με τη νίκη της Ουκρανίας στη Σερβία (1-0), η Ελλάδα υποβιβάστηκε στη League C.

Τα κορίτσια του Αλέξη Κατηκαρίδη είδαν την Πολωνία να σκοράρει αμέσως μετά τη δική της καλύτερη ευκαιρία στο ματς (πιθανότατα εκτεθειμένη η σκόρερ Εύα Παζόρ) και να δέχεται και δεύτερο αμφισβητούμενο γκολ, ενώ έμεινε να φωνάζει για πέναλτι σε χέρι στο 75'.

Έτσι, η Ελλάδα τερμάτισε με 3 βαθμούς στην τέταρτη θέση του 3ου ομίλου της League B πίσω από τις Πολωνία (16 β.), Σερβία (10 β.) και Ουκρανία (6 β.) και υποβιβάστηκε στη League C.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Σε ένα παγωμένο τοπίο, με το θερμόμετρο να δείχνει -8, η Ελλάδα ήθελε την νίκη για να ελπίζει στην παραμονή στην League B του νεοσύστατου Nations League Γυναικών.

Το ποδόσφαιρο όμως έδειξε ξανά το σκληρό του πρόσωπο στην Εθνική Γυναικών, αφού αντί να προηγηθεί εκείνη στη στιγμή της, είδε τις Πολωνές να ανοίγουν το σκορ στην εξέλιξη της ίδιας φάσης.

H Σπυριδωνίδου έκανε το γύρισμα από δεξιά, η Κακαμπούκη άφησε για την Γιαννακά, η οποία αστόχησε από πλεονεκτική θέση και στην αντεπίθεση η Εύα Παζόρ τιμώρησε την Εθνική μας, νικώντας τη Νάση για το 1-0 στο 37’. Η πολωνική τηλεόραση πάντως δεν έδειξε ποτέ ριπλέι για το εάν η σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ, όπως φάνηκε στη ζωντανή μετάδοση.

Οι Πολωνές βρήκαν και δεύτερο γκολ, στο 59’ όταν η Κάμζικ έβγαλε την σέντρα από δεξιά και η Κόζακ πετάχτηκε στη μικρή περιοχή για να «γράψει» το 2-0. Και σε αυτήν τη φάση πάντως, η σκόρερ φάνηκε να βρίσκεται σε αντικανονική θέση.

Από εκεί και έπειτα, οι Ελληνίδες διεθνείς έχασαν μέτρα στο γήπεδο, εμφανώς επηρεασμένες ψυχολογικά όμως είδαν τη διαιτήτρια να αρνείται να καταλογίσει πέναλτι σε βάρος της Πολωνίας σε χέρι στο 75' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ της Σαρρή.

Σωτήριες παρεμβάσεις έκανε στο φινάλε η Παλαμά, ενώ διακριθείσα ήταν επιθετικά η Μήτκου.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΩΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 2-0

Γήπεδο: «Ζαγκλεμπιόσκι Παρκ Σπόρτοβι»

Σκόρερ: 37’ Παζόρ, 59’ Κόζακ

Διαιτήτρια: Πέϊκοβιτς (Κροατία)

Κίτρινες κάρτες: 37’ Σιδηρά

Κόκκινες κάρτες: -

ΠΟΛΩΝΙΑ (Ν. Παταλόν): Τσέμικ, Άνταμεκ (46’ Μπίντας), Ζίνιεβιτς, Βος, Μάτσικ, Κόζακ (90’ Ντόμιν), Πάβολεκ, Ατσίνσκα (72’ Σμίτσακ), Κάμτσικ (82’ Κρέζιμαν), Βιανκόβσκα, Παζόρ.

ΕΛΛΑΔΑ (Α. Κατηκαρίδης): Νάση,Πατερνά, Παλαμά, Σιδηρά (82’ Καπνίση), Μήτκου, Κακαμπούκη, Μάρκου (66’ Χαλατσογιάννη), Σαρρή, Χαμαλίδου (82’ Γεωργαντζή), Γιαννακά (46’ Μωραΐτου), Σπυριδωνίδου (66’ Καλδαρίδου).