Εθνική Γυναικών: Η τύχη δεν είναι με το μέρος της αλλά δεν θα σταθεί εκεί

Οι κυρίες του Αλέξη Κατηκαρίδη δεν θα σταθούν στις άτυχες στιγμές αλλά θα μεριμνήσουν να διορθώσουν τα λάθη τους και να συνεχίσουν να βελτιώνονται. 

Εθνική Γυναικών: Η τύχη δεν είναι με το μέρος της αλλά δεν θα σταθεί εκεί

Δεν τα κατάφερε χθες η Εθνική Γυναικών στο Ηράκλειο κόντρα στην ισχυρή Σερβία. Επρόκειτο άλλωστε για μια αναμέτρηση κόντρα σε μια ομάδα 28 θέσεις υψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη.

Με μια ματιά στην γενικότερη εικόνα, διαπιστώνει κανείς πως η «γαλανόλευκη» είχε πολύ δύσκολο έργο τόσο απέναντι στην Σερβία όσο και απέναντι σε Πολωνία και Ουκρανία, ίσως στον πιο δύσκολο όμιλο της κατηγορίας της στο UEFA Womens Nations League.

Η παραπάνω δεν είναι μόνο δική μας γνώμη, αφού τόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέξης Κατηκαρίδης το είχε επισημάνει μετά τα παιχνίδια με την Ουκρανία, με τον ομόλογό του στην Σερβία, Ντράγκισα Ζέσεβιτς να δηλώνει το ίδιο μετά το χθεσινό παιγνίδι στο Ηράκλειο.

Τούτων λεχθέντων λοιπόν, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μεγάλα είναι τα βήματα προόδου που έχει σημειώσει η Εθνική Γυναικών μέσα στην τρέχουσα ημερολογιακή χρονιά, αφού για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχε «κλείσει» στο μισό γήπεδο τις Σέρβες.

Σαφώς και της έλειψε το καθαρό μυαλό και οι καλές επιλογές στην τελική προσπάθεια. Όμως την ίδια ώρα έδειξε να μαθαίνει από τα λάθη της. Ειδικότερα, η Ελλάδα είχε δεχθεί γκολ «με το καλημέρα» και στα δύο προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια της. Χθες όμως οι κυρίες, όπως αρέσκεται να τις αποκαλεί ο προπονητής τους, μπήκαν στο γήπεδο απόλυτα συγκεντρωμένες και δεν άφησαν περιθώρια στις αντιπάλους τους.

Το πρώτο γκολ ήρθε στην μοναδική φάση που η Ελληνική άμυνα αδράνησε ενώ το δεύτερο, εκπάγλου καλλονής, μπήκε από απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Αν μη τι άλλο η Σερβία είχε την εύνοια της Θεάς Τύχης με το μέρος της.

Οι Ελληνίδες διεθνείς όμως δεν θα σταθούν εκεί. Το μήνυμα έστειλε στις δηλώσεις της μετά το ματς η Μαρία Πατερνά: «Τα γκολ, τα οποία δεχτήκαμε ήταν κόντρα στη ροή του αγώνα και πρέπει να αναλύσουμε τις φάσεις και να διορθώσουμε πράγματα ενόψει της συνέχειας. Το σημαντικό για την ομάδας μας όμως είναι ότι ξεκάθαρα πια έχουμε αλλάξει επίπεδο και "βγάζουμε" στον αγωνιστικό χώρο αυτά που θέλει ο προπονητής μας».

Η παρουσία της Ελλάδας στο νεοσύστατο UEFA Womens Nations League θα ολοκληρωθεί στην Πολωνία όμως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, το ταξίδι αυτό την έχει «μεγαλώσει». Και αυτό θα φανεί στο άμεσο μέλλον…