Ελλάδα-Σερβία 0-2: Αδίκησε τον εαυτό της

Η Εθνική Γυναικών στάθηκε επάξια απέναντι στην Σερβία, όμως της έλειψαν οι ψύχραιμες αποφάσεις στην επίθεση και γνώρισε την ήττα με 2-0 στο Ηράκλειο στο τελευταίο της εντός έδρας παιχνίδι στο UEFA Women's Nations League

Ελλάδα-Σερβία 0-2: Αδίκησε τον εαυτό της
Φωτό: @ethnikiomada / Twitter

Η Εθνική Γυναικών ήταν άκρως ανταγωνιστική απέναντι στην Σερβία, κοίταξε στα μάτια μια ομάδα 28 θέσεις υψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη, όμως της έλειψε το κάτι παραπάνω στην επίθεση και ηττήθηκε 2-0 στο Ηράκλειο για την 5η αγωνιστική του UEFA Women's Nations League.

Τα κορίτσια του Αλέξη Κατηκαρίδη είχαν δεχθεί γκολ στα πρώτα λεπτά και στα δύο προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια τους, κόντρα στην Σερβία όμως μπήκαν συγκεντρωμένες και δεν άφησαν τις αντιπάλους τους να κυριαρχήσουν.

Η «γαλανόλευκη» στάθηκε καλά καθόλη την διάρκεια του πρώτου μέρους όμως «πληγώθηκε» στο φινάλε του ημιχρόνου στην μοναδική στιγμή που οι Σέρβες βρέθηκαν με αξιώσεις απέναντι στην Νάση. Η Πόλιακ γύρισε με μία στην Μιγιάτοβιτς, η οποία επίσης με σουτ στην κίνηση έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Ντράγκιτσα Ζέσεβιτς.

Ενώ λοιπόν στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας ομάδα ανέβασε τις γραμμές της και «γέμισε» την αντίπαλη περιοχή, της έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική απόφαση και δεν κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ.

Εν τέλει η Σερβία βρήκε και δεύτερο γκολ, ξανά στο φινάλε, και μάλιστα με πανέμορφο τρόπο αφού η Πόλιακ στο 89’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ελλάδας με απευθείας εκτέλεση κόρνερ!

Έτσι η Εθνική Γυναικών έμεινε στους 3 βαθμούς έπειτα από πέντε αγώνες στον όμιλο.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ 0-2

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

Σκόρερ: 45’ Μιγιάτοβιτς, 89’ Πόλιακ

Διαιτητής: Ντουρμούς (Τουρκία)

Κίτρινες κάρτες: 90’ Τσάβιτς

Κόκκινες κάρτες: -

ΕΛΛΑΔΑ (Α. Κατηκαρίδης): Νάση, Πατερνά (79’ Καλδαρίδου), Παλαμά, Σιδηρά, Μήτκου, Κακαμπούκη, Μάρκου, Σαρρή, Χαμαλίδου (73’ Γεωργαντζή), Γιαννακά, Σπυριδωνίδου (60’ Παπαδοπούλου).

ΣΕΡΒΙΑ (Ντ. Ζέσεβιτς): Κόστιτς, Κρστιτς, Νταμιάνοβιτς, Σλόβιτς, Πέτροβιτς (70’ Στουπάρ), Μπλαγκόγεβιτς (90’ Τζόρτζεβιτς), Μιγιάτοβιτς (70’ Λαζάρεβιτς), Φιλίποβιτς, Ιβάνοβιτς (90’ Τσάβιτς), Πόλιακ, Νταμνγιάνοβιτς.