Εθνική Νέων: Στις 7 Δεκεμβρίου η κλήρωση για το EURO

Η Εθνική Νέων έμεινε στο «κόλπο» για τη συμμετοχή της στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η κλήρωση των ομίλων της Elite Round θα γίνει στις 7/12.

Εθνική Νέων: Στις 7 Δεκεμβρίου η κλήρωση για το EURO

Η Εθνική ομάδα Νέων νίκησε μόνο τη Λιθουανία στον προκριματικό όμιλο στην Αττάλεια, αλλά πήρε το εισιτήριο για την Elite Round και θα συνεχίσει την προσπάθειά της για την πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Από την προκριματική φάση του EURO U19 προκρίνονταν οι δύο πρώτες στη βαθμολογία ομάδες του κάθε ομίλου και μόλις η μία καλύτερη 3η και από τους 13 ομίλους των προκριματικών.

Η Εθνική ομάδα, με μία νίκη κόντρα στους (δεύτερους στη τελική βαθμολογία του ομίλου) Λιθουανούς, αναδείχθηκε καλύτερη 3η ομάδα όλων των ομίλων, παρά τις δύο ήττες που έκανε από Τουρκία και Λευκορωσία.

Έτσι η ομάδα του Τάσου Θέου, θα δώσει το παρών στην κλήρωση της 7ης Δεκεμβρίου, μαζί με: Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κόσοβο, Λετονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σκωτία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Ελβετία, Τουρκία και Ουκρανία.

Αυτές οι 28 ομάδες, θα σχηματίσουν στην Elite Round επτά ομίλους, από τους οποίους την πρόκριση στην τελική φάση θα πάρει μόνο ο πρώτος του κάθε ομίλου. Η φάση αυτή θα διεξαχθεί την προσεχή Άνοιξη.

Στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 (15-28 Ιουλίου 2024), θα μετάσχουν οι 7 ομάδες που θα προκριθούν από την Elite Round και φυσικά η διοργανώτρια, Β. Ιρλανδία.