Ο Ρέτσος δηλώνει Έλληνας ενώ στη Ν. Αφρική τον θεωρούν δικό τους...

Ο Πάνος Ρέτσος παραχώρησε συνέντευξη σε ιστοσελίδα από τη Νότια Αφρική, η οποία τονίζει ότι ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είναι «ο πιο ακριβός Νοτιαφρικανός (!) παίκτης στην ιστορία της χώρας»

Ο Ρέτσος δηλώνει Έλληνας ενώ στη Ν. Αφρική τον θεωρούν δικό τους...

Πριν πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση με την εθνική Ελλάδος, ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού και νυν της Μπάγερ Λεβερκούζεν Παναγιώτης Ρέτσος, δεχόταν πιέσεις από την ομοσπονδία της Νοτίου Αφρικής ώστε να αγωνιστεί με το εθνόσημο της χώρας.

Ο νεαρός αμυντικός γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ το 1998, αλλά ένα χρόνο αργότερα οι γονείς του μετακόμισαν στη χώρα μας: «Συνδέομαι με δύο χώρες, τις οποίες αγαπώ πάρα πολύ. Γεννήθηκα στο Γιοχάνεσμπουργκ το 1998 και όταν ήμουν μόλις ενός έτους μετακομίσαμε στην Ελλάδα. Ο πατέρας μου είναι Έλληνας. Έκτοτε δεν ξαναταξίδεψα στη Νότιο Αφρική, όμως σκοπεύω να το πράξω μετά το τέλος της σεζόν» δήλωσε στην ιστοσελίδα soccerladuma.

Ο αρθρογράφος επιμένει να θεωρεί τον Ρέτσο, Νοτιοαφρικανό και μάλιστα τον αναφέρει ως τον «πιο ακριβό Νοτιοαφρικανό παίκτη στην ιστορία της χώρας». Ο διεθνής Έλληνας αμυντικός με τη σειρά του τόνισε: «Επέλεξα την εθνική Ελλάδας γιατί έχω περάσει όλη τη ζωή μου στην Ελλάδα, είναι η χώρα που μεγάλωσα και είναι κάτι ξεχωριστό για μένα».