Ελλάδα - Γαλλία 2-2: Γίγαντες οι Έλληνες, κοίταξαν στα μάτια τη φιναλίστ του Μουντιάλ! (vids)

Κάνοντας μεγαλειώδη εμφάνιση, η Εθνική Ελλάδας ανέτρεψε το προβάδισμα της Γαλλίας, και δέχθηκε το δεύτερο γκολ (2-2) αφού οι «τρικολόρ» έριξαν τον Εμπαπέ στο παιχνίδι! Τρομερά γκολ από Μπακασέτα (56') και Ιωαννίδη (61'). 

Ελλάδα - Γαλλία 2-2: Γίγαντες οι Έλληνες, κοίταξαν στα μάτια τη φιναλίστ του Μουντιάλ! (vids)

Δεν έχει να φοβηθεί κανέναν! Η Εθνική Ελλάδας έκανε μια σπουδαία εμφάνιση απέναντι στα αστέρια της Εθνικής Γαλλίας και πήρε πανάξια την ισοπαλία (2-2), κλείνοντας με θετικό πρόσημο την περιπέτειά της στον Β’ Όμιλο των European Qualifiers.

Οι «τρικολόρ» προηγήθηκαν με όμορφο γκολ του Κόλο Μουανί λίγο πριν την ανάπαυλα (42’) όμως τα «λιοντάρια» της «γαλανόλευκης» έβγαλαν αντίδραση! Αφού ισοφάρισαν με τρομερό σουτ του Τάσου Μπακασέτα στο 56’, ανέτρεψαν την κατάσταση με τον Φώτη Ιωαννίδη πέντε λεπτά αργότερα! Εν τέλει η Γαλλία ισοφάρισε στο 74’ με απίθανο σουτ του Φοφανά, όμως δεν κατάφερε να νικήσει την Ελλάδα, η οποία της διέκοψε το απόλυτο νικών που «έτρεχε» μέσα στο 2023!

Έτσι οι παίκτες του Γκας Πογέτ πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στα πλέι οφ του UEFA Nations League τον Μάρτιο όπου θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς ξεκίνησε το ματς η Ελλάδα, όπως είχε κάνει και κόντρα στην Ολλανδία. Ο Ρέτσος πλαισίωσε τους Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο και οι Γαλανόπουλος, Μπουχαλάκης πήραν θέση στον άξονα έχοντας εκατέρωθέν τους τους Ρότα και Γιαννούλη. Ο Μπακασέτας ξεκίνησε ως τρίτος χαφ και οι Μασούρας, Ιωαννίδης ήταν στην «αιχμή του δόρατος».

Από την άλλη μεριά, η Γαλλία έκανε οκτώ αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που κέρδισε 14-0 το Γιβραλτάρ. Ο Ντεμπελέ ξεκίνησε δραστήρια προσφέροντας μια σπίθα από νωρίς συγκλίνοντας από τη δεξιά πλευρά.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Γάλλους ήρθε στο 12’ όταν το δεξί σουτ του Ντεμπελέ μετά το καλοδουλεμένο κόρνερ της Γαλλίας κατέληξε απευθείας στον Έλληνα τερματοφύλακα. Οι «τρικολόρ» λίγο έλειψε να βρουν το γκολ στο 33’ όταν ο Γκριζμάν βρέθηκε ξεχασμένος στην μικρή περιοχή, όμως το σουτ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Εν τέλει η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ βρήκε το γκολ στο 42ο λεπτό. Ο Ολιβιέ Ζιρού έβγαλε σε θέση μέσα δεξιά τον Κόλο Μουανί, ο οποίος παρότι βρέθηκε σε δύσκολη γωνία νίκησε τον Έλληνα πορτιέρε με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία.

Οι Έλληνες απείλησαν στο 52’ όταν ο Ρέτσος έσκαψε όμορφα στο πίσω δοκάρι για τον Ιωαννίδη, εκείνος όμως δεν κατάφερε να βρει εστία. Η «γαλανόλευκη» όμως δεν το έβαλε κάτω και τέσσερα λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσα! Ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας έπιασε ένα πολύ γλυκό αριστερό βολέ νικώντας τον Σαμπά και φέρνοντας το ματς στα ίσα!

Με το γκάζι πατημένο, η Ελλάδα ανέτρεψε την κατάσταση πέντε λεπτά αργότερα! Ο Γιαννούλης έκανε όμορφη ντρίμπλα και «μπούκαρε» στην περιοχή από αριστερά μοιράζοντας στον Ιωαννίδη ο οποίος δεν λάθεψε, σημάδεψε σωστά και ξεσήκωσε την «ΟΠΑΠ Αρένα».

Οι Γάλλοι όμως δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, έριξαν τον Εμπαπέ και τον Κομάν στο ματς και στο 74’ ισοφάρισαν. Ο Φοφανά έπιασε ένα απίστευτο σουτ εκτός περιοχής και νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 2-2.

Παρά την ψυχρολουσία, η «γαλανόλευκη» δεν το έβαλε κάτω και πάλεψε σκληρά για τα επόμενα λεπτά κρατώντας μια ισοπαλία γοήτρου, που θα της δώσει μεγάλη ψυχολογική ώθηση ενόψει των πλέι οφ του Μαρτίου.

Η Ελλάδα τερματίζει τρίτη στον Β΄ Όμιλο με 13 βαθμούς, πίσω από την Γαλλία (22) και την Ολλανδία (18) και μπροστά από Ιρλανδία (6) και Γιβραλτάρ (0).

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ - ΓΑΛΛΙΑ 2-2

Γήπεδο: OPAP Arena

Σκόρερ: 56’ Μπακασέτας, 61’ Ιωαννίδης - 42΄Κόλο Μουανί, 74΄Φοφανά

Δαιτητής: Ζίμπερτ (Γερμανία).

Κίτρινες κάρτες: 34’ Μπουχαλάκης, 40’ Ρέτσος - 34’ Ντεμπελέ, 55’ Φοφανά, 90’+2’ Γκριζμάν

Κόκκινες κάρτες: -

ΕΛΛΑΔΑ (Τζεράρντ Νους): Βλαχοδήμος – Ρότα (85’ Σάλιακας), Ρέτσος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης – Μπουχαλάκης (66’ Αλεξναδρόπουλος), Γαλανόπουλος – Μασούρας (77’ Ζέκα), Ιωαννίδης (77’ Παυλίδης), Μπακασέτας (85’ Κωνσταντέλιας).

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Σαμπά - Τ. Ερναντές, Σαλιμπά, Κουντέ (64’ Κλάους), Λ. Ερναντές (85’ Ντισασί) - Φοφανά, Ραμπιό - Κόλο Μουανί (64’ Εμπαπέ), Γκριζμάν, Ντεμπελέ (64’ Κομάν) – Ζιρού (70’ Τουράμ).