Γαλλία: Με πολλές αλλαγές κόντρα στην Ελλάδα - Προς πάγκο και ο Εμπαπέ

Με τον Ζαΐρ-Εμερί τραυματία και το ντέρμπι Παρί - Μονακό την Παρασκευή, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ θα αποφύγει την υπερφόρτωση ορισμένων διεθνών στην Ελλάδα την Τρίτη (21/11, 21:45). Η πιθανή ενδεκάδα. 

Γαλλία: Με πολλές αλλαγές κόντρα στην Ελλάδα - Προς πάγκο και ο Εμπαπέ

Η Εθνική Γαλλίας, που συνέτριψε το Γιβραλτάρ με 14-0 στη Νίκαια το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο, αργά το πρωί της Κυριακής έμεινε με έναν παίκτη λιγότερο, αφού ο Ζαΐρ-Εμερί επέστρεψε στο Παρίσι με σοβαρό διάστρεμμα στον δεξιό αστράγαλο.

Είκοσι δύο Γάλλοι παίκτες προπονήθηκαν σήμερα (20/11) στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν αύριο το βράδυ την Ελλάδα, όπου ο Ντιντιέ Ντεσάμπ αναμένεται να κάνει σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα του, όπως επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί στο Téléfoot. Ήδη ανακοίνωσε ότι ο Μπρις Σάμπα θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας στην Αθήνα, ο οποίος θα κάνει τη δεύτερη διεθνή συμμετοχή του μετά το ντεμπούτο του τον περασμένο Ιούνιο στο Γιβραλτάρ (3-0).

Με τις αναμετρήσεις Παρί-Μονακό και Κολωνία-Μπάγερν στο πρόγραμμα αυτής της Παρασκευής, λίγο πριν από το Champions League, είναι υποχρεωμένος να κάνει παραχωρήσεις στους συλλόγους και στην κοινή λογική, παραμονές ενός αγώνα που δεν διακυβεύεται απολύτως τίποτα, αφού οι «τρικολόρ» έχουν εξασφαλίσει μια θέση στην κλήρωση του Euro 2024.

Επτά παίκτες θα προστατευθούν

Επομένως, ο Ντεσάμπ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει με φειδώ και προσοχή τους διεθνείς της Παρί (Ουσμάν Ντεμπελέ, Λούκας Ερνάντες, Ραντάλ Κολό Μουανί και Κιλιάν Εμπαπέ), της Μονακό (Γιουσούφ Φοφανά) και της Μπάγερν (Κίνγκσλεϊ Κομάν και Νταγιότ Ουπαμεκάνο) που βρίσκονται στη λίστα του, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Ζαΐρ-Εμερί. Το επιτελείο της Γαλλίας μάλλον θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποφύγει έναν ακόμη τραυματισμό ή να μην προσθέσει κούραση, ειδικά καθώς η Παρί δίνει ένα καθοριστικό παιχνίδι με τη Νιούκαστλ την Τρίτη 28 Νοεμβρίου. Κανένας από τους επτά παίκτες που αφορά δεν είναι πιθανό να ξεκινήσει δύο φορές. Ο Ράνταλ Κόλο Μουάνι αναμένεται να περάσει ως αλλαγή μετά το 60'.

Η πιθανή ενδεκάδα της Γαλλίας: Σάμπα, Κουντέ, Σαλιμπά, Ντισασί, Ερναντές, Φοφανά, Καμαρά, Γκριζμάν, Ντεμπελέ, Ζιρού, Τουράμ.