Σαν έτοιμος από καιρό

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στην εθνική ομάδα και τη Νέα Ζηλανδία ήταν δεδομένη πριν από τη φιλική αναμέτρησή τους στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Σαν έτοιμος από καιρό

Ο Γκουστάβο Πογέτ ήθελε να δοκιμάσει νέα πρόσωπα και καταστάσεις, τεστάροντας παράλληλα και τον βαθμό ετοιμότητας των διεθνών μας παικτών ενόψει του αγώνα της Τρίτης με τη Γαλλία για τα προκριματικά του Γιούρο. Όπως προαναφέραμε, το εμπόδιο της Νέας Ζηλανδίας δεν ήταν μεγάλο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ωστόσο υπήρξε ένα μεγάλο κέρδος από το χθεσινό νικηφόρο φιλικό. Ο λόγος για τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ένα παιδί το οποίο πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ στις αρχικές προτιμήσεις του ομοσπονδιακού μας προπονητή. Ο Ουρουγουανός τού έδωσε χθες φανέλα βασικού και ο νεαρός διεθνής κατάφερε να ξεχωρίσει από πλευράς «γαλανόλευκης». Ο μεσοεπιθετικός της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη έκανε πολύ καλό παιχνίδι με σωστές μεταβιβάσεις και ωραίες προσπάθειες στον τομέα της δημιουργίας. Αν και στη φάση του γκολ ήθελε να βγάλει σέντρα, ο Κωνσταντέλιας άξιζε να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Οι εμπνεύσεις του είναι απαραίτητες για την οργάνωση του επιθετικού παιχνιδιού της Ελλάδας ενόψει και της δύσκολης συνέχειας με φόντο την πρόκριση στην τελική φάση του Γιούρο. Το απρόβλεπτο που διαθέτει στην επίθεση σε συνδυασμό με την ποδοσφαιρική του φρεσκάδα μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό όπλο στα χέρια του ομοσπονδιακού μας προπονητή, ειδικά στην παρούσα φάση όπου η Εθνική δεν βασίζεται πλέον στη λύση του Κώστα Φορτούνη. Η απουσία του αρχηγού του Ολυμπιακού είναι εμφανής στο παιχνίδι της «γαλανόλευκης», η οποία δεν φημίζεται για τις επιθετικές της αρετές. Η εμφάνιση του Κωνσταντέλια ήταν αυτή που έπρεπε, προκειμένου ο Πογέτ να αρχίσει να του δίνει περισσότερες ευκαιρίες και -γιατί όχι- να βρεθεί και στις πρώτες του επιλογές για την ενδεκάδα.

Όσον αφορά την εικόνα της Ελλάδας στο φιλικό, η απόδοση των διεθνών ήταν ικανοποιητική στο πρώτο μέρος και τους οδήγησε στην επίτευξη δύο τερμάτων. Στην επανάληψη έγινε ξεκάθαρη συντήρηση δυνάμεων, αφού ακολουθεί η εντός έδρας αναμέτρηση με τη Γαλλία. Φυσικά δεν χρήζει σύγκρισης η δυναμική της Νέας Ζηλανδίας με τους «τρικολόρ». Η ομάδα του Ντεσάν δεν θα παρουσιαστεί αδιάφορη στο ματς της Τρίτης, παρά το γεγονός πως έχει ήδη εξασφαλισμένη την παρουσία της στο Γιούρο. Ο αγώνας είναι και μία πολύ καλή δοκιμασία για τον Πογέτ και τους παίκτες του, έτσι ώστε να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης.